MEB duyurdu: 21 Haziran'dan itibaren başlıyor

MEB, karnelerin 18 Haziran tarihinde sanal ortamda erişime açılmasının ardından, 2 Temmuz tarihine dek okullarda öğrencilerin gereksinimlerine göre etkinlikler gerçekleştirecek.

EĞİTİM 17.06.2021, 01:08 17.06.2021, 15:13
MEB duyurdu: 21 Haziran'dan itibaren başlıyor

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda sürdürülecek eğitim-öğretim faaliyetlerinin esas ve usullerine dair yazı illere gönderildi.

Buna göre, söz konusu tarihler arasında okulların kendi olanakları ile gerçekleştirecekleri etkinlikler başta olmak kaydıyla yerel imkanlar ve diğer kamu kuruluşları iş birliğinde öğrencilerin gereksinimlerine göre etkinlikler yapılacak.

Bahse konu etkinlikler öğrencilerin gereksinimlerine göre fiziksel, kültürel, akademik, sportif ve sosyal-duygusal alanlarda sınıfa ve okula özel düzenlenmelerle yapılacak.

Ayrıca öğrenciler, bakanlığın resmi internet adresinde bulunan etkinlik kitaplarını da kullanabilecek.

Liselerde kültürel, sosyal ve sportif etkinliklere öncelik verilecek

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün ilgili yazısı doğrultusunda ise 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında ortaöğretim seviyesindeki tüm özel ve resmi okullarda mazeret ve sorumluluk sınavları tamamlanacak, ayrıca yetiştirme ve destekleme kursları ile 12'inci sınıflara yönelik rehberlik faaliyetleri sürecek.

Ayrıca, uzaktan eğitim döneminde lise öğrencilerinin daha fazla desteklenmesine gerek duyulduğu belirlenen başta sportif, kültürel ve sosyal etkinlikler olmak kaydıyla bütün alanlarda eğitim-öğretim faaliyetleri planlanacak.

Söz konusu etkinlikler planlanırken okulların olanaklarının yanında kurum ve kuruluşlardan destek de alınabilecek.

Yorumlar (0)