MEB, destek ve yetiştirme kurslarının tarihini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, mezunlar ve 12. sınıf öğrencileri için yetiştirme ve destekleme kurslarının 5 Temmuz'da açılacağını duyurdu.

EĞİTİM 09.06.2021, 12:50 10.06.2021, 10:52
MEB, destek ve yetiştirme kurslarının tarihini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik verilecek destek ve yetiştirme kurslarının açılacağı tarihi belirledi.

Eğitimler, 5 Temmuz - 27 Ağustos arasında 

Milli Eğitim Bakanlığından şehirlere gönderilen yazıda, resmi okullarda 11. sınıftan 12. sınıfa geçen ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olmuş olan öğrencilere verilecek eğitimin, 5 Temmuz - 27 Ağustos arasında yapılacağı açıklandı. 

Verilecek kurslarda, kursiyerlerin ve öğrencilerin sınıflardaki oturma planı, sosyal mesafeyi koruyacak bir şekilde düzenlenecek, bir derslikte bulunması gereken öğrenci sayısı da bu sosyal mesafe göz önünde bulundurularak belirlenecek.

Kurslara devam etmek isteyen öğrenciler arasında barınma ihtiyacı bulunanlar, salgına ilişkin tedbirlerin alınması şartıyla valilikler tarafından belirlenen okul pansiyonlarında kalabilecek.

Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde kurslarda başta temizlik, maske ve mesafe kuralları olmak üzere diğer kurallar da titizlikle uygulanacak.

Yorumlar (0)