MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması: Kurslarda 22 Ocak'ta başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun kişiler için isteğe bağlı olarak açılan yetiştirme ve destekleme kurslarında yüz yüze eğitimin 22 Ocak itibarıyla başlayacağını açıkladı.

EĞİTİM 20.01.2021, 21:45 21.01.2021, 18:47
MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması: Kurslarda 22 Ocak'ta başlıyor

MEB, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne; yetiştirme ve destekleme kurslarında yüz yüze eğitim çalışmalarını konu alan resmi bir yazı iletti.

Söz konusu yazıda, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarının 8. ve 12’nci sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan kişilere yönelik isteğe bağlı olarak açılan yetiştirme ve destekleme kurslarındaki yüz yüze eğitim çalışmalarının 22 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yeniden başlatılacağı duyuruldu.

Oturma düzeni, öğrenci sayısını belirleyecek

Bu çerçevede söz konusu kurslarda; öğrenci/kursiyerlerin sınıflardaki oturma planı, sosyal mesafeyi koruyacak biçimde organize edilecek ve bir sınıf/grupta olması gereken en fazla öğrenci/kursiyer sayısı da bu sosyal mesafe gözetilerek tespit edilecek.

Barınma gereksinimi olanlara pansiyon

Kurslardaki eğitime devam etmek isteyen öğrencilerden barınma gereksinimi olanların, salgına ilişkin önlemlerin alınması şartıyla valiliklerce tespit edilecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacak.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulacak

Kurslardaki işlemler ve işler mevzuat hükümleri kapsamında sürdürülecek ve yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili verilen mücadele çerçevesinde; maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları başta olmak kaydıyla, ilgili konulara titizlikle uyum sağlanacak.

Yorumlar (0)