MEB'den yeni uygulama: Tam 30 video hazırlandı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kaynaştırma öğrencileri için hazırlanan Matematik, Türkçe ve Hayat Bilgisi derslerine ait 30 ders anlatım videosunun ilkinin 17 Nisan günü TRT EBA TV'de yayınlanmaya başlanacağını duyurdu. 

EĞİTİM 13.04.2020, 14:23 13.04.2020, 14:39
MEB'den yeni uygulama: Tam 30 video hazırlandı!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin, eğitim hizmetlerinden en üst seviyede faydalanmaları için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Bakan Selçuk, özel eğitim öğrencileri için eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam ettiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Tüm özel eğitim öğrencilerimiz için içerikler hazırladık. Aile eğitim uygulama videoları, ders anlatım el becerileri, günlük yaşam beceri videoları olmak üzere 300-400 video hazırladık. 40'a yakın uygulama geliştirildik. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki kaynaştırma öğrencilerine yönelik Türkçe, Matematik ve Hayat bilgisi derslerine ait 30 ders anlatım videosu hazırladık. Bunlardan ilki, 17 Nisan'da TRT EBA TV'de yayınlanacak."

Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ile Sosyal Bilgiler dersleri için kaynaştırma öğrencilerine etkinlik sayfaları açılacağını kaydeden Selçuk, Matematik dersi için 800 etkinlik oluşturulduğunu, her ders için tamamlanan ünitelerin EBA'ya ekleneceğini ve Genel Müdürlüğün internet sayfasında yayımlanacağını ifade etti. 

Selçuk, "Bu öğrencilerimizin durumları, Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, tüm okul rehberlik servislerince kullanılmak üzere hazırlanan formlarla takip edilmeye başlanacak. Velilere yönelik özel eğitim aile bilgilendirme videoları EBA, 'orgm.meb.gov.tr' ve sosyal paylaşım sitelerinden paylaşılmaya devam edilecek." açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)