MEB'den yeni kararlar: Kovid-19 rehberi güncellendi

Eğitim kurumlarında alınması gereken önlemleri kapsayan yeni uygulamada, 10 gün içerisinde aynı sınıfta ikinci defa vaka çıktığı için sınıf öğrencilerinin tümünün yakın temaslı olarak kabul edilerek uzaktan eğitime geçiş yapılması uygulaması sonlandırıldı.

EĞİTİM 07.03.2022, 20:38 08.03.2022, 17:38
MEB'den yeni kararlar: Kovid-19 rehberi güncellendi

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde, izolasyon ve temaslı uygulamalarında tekrar düzenlemeye gidildi. MEB bu çerçevede, iki rehber hazırladı.

'Koronavirüs Salgınında Okullarda Alınması Gereken Tedbirler' Rehberinde, bütün okullarda öğretmen, öğrenci ve çalışanın gereksinimi olması durumunda kullanabilmeleri için yeterli miktarda maske MEB tarafından temin edilecek. Okul içinde, sınıflarda, ortak alanlarda ve öğretmen odalarında maskelerin atılması için özel kutularının bulundurulması sağlanacak.

Personel ve öğrencinin risk ve hastalık durumları, Sağlık Bakanlığı ile MEB arasındaki veri entegrasyonu ile takip edilecek ve okullara gerekli olan bildirimler yapılacak.

Okullardaki açık alanlarda maske takma mecburiyeti olmayacak. Kapalı alanlarda ise maske uygulamasına devam edilecek. Gelişimsel problemi olan veyahut maske takmakta güçlük çeken çocuklar istisna olarak sayılabilecek. Yiyecek-içecek tüketiminin ayrı zaman dilimlerinde yapılmasına özen gösterilecek.  

Sosyal mesafeye dikkat edilecek ve sınıfların pencereleri açık bırakılarak doğal havalandırma tesis edilecek. Ders süreleri 40 dakikayı geçemeyecek. 

Ziyaretçi ve velilerin mümkün olduğunca içeriye alınmaması, teneffüs saatlerinin farklı zamanlarda olacak şekilde ayarlanması, okul bahçelerinde de sosyal mesafeye özen gösterilmesi sağlanacak. 

Öte yandan, ani vaka artışları görülen bölgelerde gerekli önlemler il ve ilçe sağlık müdürlüklerince alınacak. 

Pozitif vaka görülen sınıflarda semptom takibi yapılacak

'Koronavirüs Pozitif Vaka Çıkması Halinde Gerçekleştirilmesi Gereken Uygulamalar Rehberi'nde ise kreş, anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenci ve öğretmenlerden birinin pozitif olması halinde bahse konu kişi okula gidemeyecek, bu sınıfta okuyan öğrenciler ve diğer öğretmenler okula devam edecek. 

Bu kişilere bir hafta boyunca 2 ders arayla ateş ölçümleri yapılacak. 

Yüksek ateş ve semptom görülen öğrencilerin ailesi ile iletişime geçilecek ve hastaneye yönlendirilecek. Söz konusu sınıftaki öğrencilerin teneffüs saatleri diğer sınıflardan farklılaştırılacak. 

Pozitif çıkan öğrenci veyahut öğretmen, izolasyona alınacak. 

Yorumlar (0)