MEB'den 'yardımcı kaynak' açıklaması

MEB, her kademedeki öğretmen ve öğrenciler için verilen yardımcı kaynak desteğinin 2. paketini, bugün itibarıyla erişime açtı.

EĞİTİM 01.11.2021, 18:15 02.11.2021, 09:16
MEB'den 'yardımcı kaynak' açıklaması

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, öğretmen ve öğrencilere yardımcı kaynak desteğinde çeşitliliği artırma yönünde alınan karar doğrultusunda ilki geçtiğimiz ay hazırlanan destek paketlerinin 2'incisini bugün itibarıyla kullanıma açıldı.

Çevrim içi olarak erişilebilen kaynaklar ayrıca ücretsiz bir şekilde basılı olarak da bütün öğrencilere verilecek. İçerisinde örnek sorular, çalışma soruları, tekrar yapma amaçlı testler, etkileşimli sorular, LGS kasım ayı örnek soru kitapçığı ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları bulunan yardımcı kaynak paketine, bakanlığın resmi internet adresi üzerinden erişilebiliyor.

7000 soru yer alıyor

2. sınıftan 12. sınıfa değin bütün sınıf kademeleri için hazırlanan pakette, toplamda 7000 soru yer alıyor. Öğrencilerin ders esnasında işleyecekleri konuları daha iyi anlamalarını hedefleyen pakette ayrıca 2. sınıftan 7. sınıfa değin olan öğrencilerin yararlanabileceği 2200 çalışma sorusu bulunuyor. YKS için hazırlanan kaynak setinde ise 1 YDT, 6 AYT ve 3 TYT kitapçığında toplam 1600 soru yer alıyor.

9, 10, 11 ve 12. sınıfta eğitim görenler için çeşitli derslerden soru çözümlerinin ve konu tekrarlarının bulunduğu videolar da hazırlandı. Bahse konu videolar vesilesiyle öğrenciler, değerlendirme ve konu tekrar etme olanağı yakalayacak. 

Yorumlar (0)