MEB'den ÖSYM'ye "12. sınıf" kriterleri gönderildi

MEB, ÖSYM'ye "soru hazırlama kriteri" gönderdi. 12'nci sınıflar, 9, 10, 11. sınıfların tamamından, 12. sınıfın ise ilk döneminden sorumlu.

EĞİTİM 27.03.2020, 12:00 27.03.2020, 12:33
MEB'den ÖSYM'ye "12. sınıf" kriterleri gönderildi

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

Millî Eğtiim Bakanlığının (MEB) güncellemesine göre 25-26 Temmuz'daki YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 9, 10 ve 11. sınıf müfredatının yanı sıra 12. sınıfın birinci döneminden sorular sorulacak.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sorulacak soruların müfredat kapsamıyla ilgili güncelleme yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığına YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

Yazıya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) üniversite adayları, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu tutulacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 25-26 Temmuz'da yapılacak.

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) ve ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz."

Yorumlar (0)