MEB'den okul öncesi eğitim atağı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Okul öncesi eğitim programlarını önemseyen bakanlık, daha önce herhangi bir okul öncesi programa dâhil olmayan çocuklar için yaz aylarında eğitim verecek.

EĞİTİM 09.05.2019, 15:00
MEB'den okul öncesi eğitim atağı

Temmuz ve ağustos aylarında yoğunlaştırılmış program içeren anaokulları açılacak. Ücretsiz anaokulu programından yararlanmak isteyen velilerin ikametgah adreslerine yakın olan okullara ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak taleplerine dile getirmeleri gerekiyor. Anaokulu için gerekli olan kırtasiye ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca öğrenci nüfusunun yoğun olduğu 26 ilde eğitim esnasında çocukların beslenme ihtiyaçları da karşılanacak. Veliler haziran ayının sonunda anaokulu için başvuru yapabilecek.

Okul öncesi eğitime katılım yüzde 84

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almak çalışmalar yapmaya devam ediyor. Türkiye’de okul öncesi eğitime katılma oranı %84 civarında. Bakanlık yaptığı çalışmalarla bu oranın daha yüksek seviyelere taşınmasını sağlayacak. Daha sonrasında ise okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına dahil edecek. Temmuz ve ağustos ayında yapılacak olan anaokulu programları da bu hedef doğrultusunda gerçekleştirilecek.

İlkokula başlayacak öğrenciler öncelikli

Okul öncesi eğitim programını Temel Eğitim Genel Müdürlüğü organize edecek. Öncelikli tercih edilecek öğrenciler 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 1. Sınıfa başlayacak olan öğrenciler olacak. Geçtiğimiz yıllarda da bakanlığın benzer yaz okulu çalışmaları olmuştu. Bu programda daha geniş katılım sağlanması amacıyla çocukların kırtasiye ve beslenme gibi ihtiyaçları da karşılanacak.

Beslenme ve kırtasiye masrafları bakanlıktan

Temmuz ve ağustos aylarını kapsayacak olan anaokulu eğitimine Türkiye’de yaşayan Suriyeli çocuklar da katılabilecek. Yoğun nüfusun yaşadığı illerde uygulanması düşünülen programlara Suriyeli çocukların da rağbet göstermesi bekleniyor. Programa katılan öğrencilerin beslenme ve kırtasiye masrafları ise Avrupa Birliği fonlarından karşılanması hedefleniyor.  Nüfus yoğunluğu fazla olan 26 il dışında kalan illerde açılacak kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı kırtasiye masraflarını karşılayacak ancak beslenme giderlerini velilerin karşılamasını isteyecek. Eğitimlerin yapılacağı anaokullarında ihtiyaç olacak donanımların tümü ise bakanlık tarafından okullara gönderilecek. İki ay sürecek eğitimlerde öğretmenlik yapacak bakanlık personeline ise gün içinde uygulayacakları aktiviteleri anlatan program ve kavram kartları önceden ulaştırılacak.

Eğitim 81 ilde uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin 81 ilinde anaokullarının temmuz ve ağustos ayında açık olacağını, nüfus yoğunluğu fazla olan 26 şehirden şimdiden 50 binden fazla talebin olduğunu açıkladı. Taleplerin karşılanması adına okulların hazırlandığını programın uygulanması adına bir problemin olmadığı duyuruldu.

Kayıtlar haziran sonunda

Bakanlık yetkilileri yaz aylarında ki anaokulu eğitimine çocuklarının katılmasını isteyen velilerin adreslerine yakın okullar, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gerekli bilgileri alarak taleplerini iletebileceklerini duyurdu. Haziran ayının son haftasında kayıtlar gerçekleştirilecek ve öğrencilerin e-okul sistemine kayıtları yapılacak. Bu programla ilkokula başlamadan önce tüm çocukların okul öncesi eğitim programlarından faydalanmaları hedefleniyor.

Yorumlar (0)