MEB'den liselere Mobil Soru Bankası!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) lise öğrencileri için 15 bin sorudan oluşan "Mobil Soru Bankası" hazırladı. Uygulamaya App Store ve Google Play Store'dan ücretsiz erişilebiliyor. Uygulamadaki soru bankalarının sıkça güncelleneceği bilgisini veren Bakan Ziya Selçuk, uygulamada matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe grubu ve İngilizce derslerinin tüm ünitelerinin bulunduğunu bildirdi.

EĞİTİM 03.02.2021, 13:13 04.02.2021, 09:29
MEB'den liselere Mobil Soru Bankası!

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) yaptığı açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi sürecinde lise öğrencilerine kaynak desteği sağlamaya devam ettiklerini bildirdi.

Pandemi şartları altında sağlanan destek çerçevesinde 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin yararına Mobil Soru Bankası hazırlandığı belirtilen açıklamada, mobil uygulamada matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe grubu ve İngilizce derslerinin tüm müfredatını kapsayan ve 200 üniteden mütevellit 15.000 sorunun yer aldığı kaydedildi.

Uygulamada bulunan sorular, derslerin üniteleri, öğretim programları, konuları ve kazanımlarını dikkate alan alan öğretmenlerince hazırlandı.

Soru bankasına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Kazanım Kavrama Testleri" de ünitelerine, konularına ve kazanımlarına göre sınıflandırılıp eklendi.

Ücretsiz hizmete giren Mobil Soru Bankası, Android ve IOS işletim sisteme sahip cihazlarda kullanılabiliyor.

Uygulamaya App Store ve Google Play Store uygulamalarından erişiliyor.

Yorumlar (0)