MEB'den kritik açıklama: İlk sınav 30 Mayıs'ta!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 12'nci sınıf öğrencileri için çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavları başlatılacak. İlki 30 Mayıs günü düzenlenecek sınavlar 2 oturum halinde gerçekleştirilecek. 

EĞİTİM 28.05.2020, 14:30 28.05.2020, 14:34
MEB'den kritik açıklama: İlk sınav 30 Mayıs'ta!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde öğrencilere yardımcı olmak ve uzaktan eğitime destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 12'nci sınıf öğrencileri için çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavlarının başlatılacağı bildirildi. İlki 30 Mayıs günü düzenlenecek sınavlar 2 oturum halinde gerçekleştirilecek. 

İlk oturumu YKS dâhilindeki tüm dersleri kapsayacak, saat 19.00'da başlayacak ve 70 dakika boyunca devam edecek. İlk oturumda öğrencilere Matematik ile Türk Dili ve Edebiyatı dersinden 15'er, Kimya, Fizik, Biyoloji, Coğrafya, Tarih ve Felsefeden 5'er olmak üzere toplam 60 soru sorulacak. 

İkinci oturumda ise İngilizce'den sorular yöneltilecek. Bu oturum, saat 21.00'de başlayacak, 30 dakika boyunca devam edecek ve toplam 20 soru yöneltilecek. 

Çevrimiçi mini deneme sınavlarının ilki 30 Mayıs günü, ikincisi 6 Haziran günü, üçüncüsü 13 Haziran günü, dördüncüsü ise 20 Haziran günü gerçekleştirilebilecek. Her mini deneme, 2 oturum olarak yapılacak.

Sınava girmek isteyen öğrencilerin, her 2 oturum için de kayıt yaptırmaları gerekecek. Öğrenciler, "//ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx" adresi üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Öğrenciler, mini deneme sınav sonuçlarına, sınav süresinin bitmesinin ardından sistem üzerinden T.C. kimlik numaraları ile ulaşabilecek. Sınav sorularının PDF'leri, çözümleriyle beraber, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "https://ogm.meb.gov.tr/" adresi ile "ogmmateryal.eba.gov.tr" üzerinden pazar günü saat 13.00'ten itibaren yayımlanacak.

Yorumlar (0)