MEB'den 'karne' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanlarına göre tespit edileceği, birinci dönem gerçekleşmiş olan yüz yüze sınavların karne notu puanlamasına dahil edilmeyeceği duyuruldu.

EĞİTİM 14.01.2021, 01:40 15.01.2021, 09:18
MEB'den 'karne' açıklaması

Bakanlık tarafından 25 Aralık 2020'de gerçekleştirilen düzenlemede, ilk ve ortaokullarda, ilk dönem karne notları tespit edilirken sınav gerçekleştirilmeyeceği, yüz yüze yapılmış olan mevcut sınavların ise geçerli kılınacağı duyurulmuştu.

Bu çerçevede, ilk ve ortaokullarda, birinci dönem karnelerinin düzenlenmesi prosesinde, salgın şartlarından kaynaklı ihtiyaçlar ve talebelerin yararı gözetilerek, uygulamada bütünlük sağlamak maksadıyla gerçekleştirilecek dönem sonu süreçleri hakkında velileri rahatlatacak bir planlamaya gidildi.

İllere iletilen yazıyla, ilkokul 4. sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ilk dönem gerçekleşmiş olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine ilave edilmeyeceği duyuruldu. Fakat talepte bulunan veliler, 21 Ocak tarihine kadar okul müdürlüklerine başvurmaları durumunda, gerçekleştirilen sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine ilave edilmesini talep edebilecek.

Diğer yandan, salgın şartları ve toplum sağlığının korunması ilkesi göz önüne alınarak, ilk ve ortaokullarda eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde karne dağıtımının ve basımının gerçekleşmeyeceği, karnelerin dijital ortamda erişime sunulacağı da kaydedildi.

25 Aralık 2020 tarihinde bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi ile sınırlı olmak şartıyla, dönem puanı tespit edilirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu süreçleri, ilgili yönetmelikte açıklandığı şekli ile uygulanmaya devam edilecek. 4. sınıflarda derslerdeki etkinliklere katılım puanlarının matematiksel ortalaması ile dönem puanı belirlenecek. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda derslerdeki etkinliklere katılım puanına ek olarak, varsa proje puanlarının matematiksel ortalaması ile dönem puanı belirlenecek.

Yorumlar (0)