MEB'den 'Kariyer Basamakları Sınavı iddiaları hakkında' suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı" ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı iddialar sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

EĞİTİM 12.11.2022, 11:38 12.11.2022, 11:43
MEB'den 'Kariyer Basamakları Sınavı iddiaları hakkında' suç duyurusu

Bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı"nın şaibeli olduğu, bu sınav ile ilgili öğretmenler arasında, soruların elden ele dolaştığı, sınav kitapçıklarının bazı sendikalar tarafından dağıtıldığı ve sınavda çıkan soruların da dağıtıldığı iddiaları sonrasında Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

MEB, iddialar üzerine harekete geçti

MEB, gerçeğe aykırı olduğunu belirttiği iddiaları yayan kişiler ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu duyuruda, "Bu yalan haberlerin amacının, kariyerinde ilerlemek isteyen ve Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına başvuran en az 600 bin öğretmenin zihninde sınava ilişkin endişe ve kuşku yaratmak olduğu hususu izahtan varestedir. Kimler tarafından bu iddiaların yayıldığı hususunun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak incelemeler sonucunda tespit edilebileceğini düşünüyoruz" sözlerine yer verildi.

“İnfial yaratmayı hedeflediği açıktır”

Ayrıca şikâyet dilekçesinde, öğretmenler arasında söz konusu sınava yönelik ilginin bu kadar yüksek olmasının bazı çevrelerin rahatsızlığına sebep olduğuna, bu çevreler tarafından sınava başvuru yapılmaması konusunda yapılan çağrıların karşılık bulmaması sebebiyle, sınavın güvenirliği hakkında başvuru yapan öğretmenlerin zihninde şüphe doğurmak üzere dayanaksız ve gerçeğe aykırı iddialar yayılmaya başlandığına dikkat çekilerek, "Bu iddialarının bir somut dayanağı olmadığı, sadece söylentiler üzerinden sınav ile ilgili olumsuz algı oluşturmaya çalışıldığı ve sınava başvuru yapan öğretmenler arasında infial yaratmayı hedeflediği açıktır" açıklaması yapıldı.

Yapılan suç duyurusunda, yalan iddiaları yayan kişiler tarafından toplumu yanıltıcı bilgiyi yayma suçu işlendiği öne sürüldü.

Yorumlar (0)