MEB'den çocuklara "ara tatil" için oyun kitabı!

Salgın sebebiyle tatili evde geçirecek çocuklar için eğitici ve aile içi ilişkileri geliştirici "Evde Oyun Var" adı verilen bir kitapçık hazırlandı.

EĞİTİM 12.11.2020, 15:09 13.11.2020, 15:35
MEB'den çocuklara "ara tatil" için oyun kitabı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımını azaltmak amacıyla "Evde Hayat Var" sloganı kullanılarak yapılan çağrılara uyan ailelerin çocukları düşünülerek Millî Eğitim Bakanlığı tarafından "Evde Oyun Var" kitabı hazırlandı.

Ara tatil süresince öğrencilerin aileleriyle eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmelerini istediklerini belirten Milllî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık olarak "Evde Oyun Var" adını verdikleri özel bir oyun kitapçığı hazırladıklarını duyurdu.

2020-2021 eğitim öğretim yılının 16 ile 20 Kasım tarihleri arasında yapılacak birinci ara tatili öncesi sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşımda bulunan Milllî Eğitim Bakanı Selçuk, ara tatilde de çocukların yanında olduklarını, öğrencilerin aileleriyle eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmesi için "Evde Oyun Var" isimli kitapçığı hazırladıklarını, oyunlardan en çok hangisinin oynanacağını merak ettiğini dile getirdi.

Tatili evlerinde geçirecek ailelere çocukları için neler yapabileceği noktasında destek olmak istediklerini belirten Bakan Ziya Selçuk, evlerde oynanabilecek ve aynı zamanda aile içi iletişimi güçlendireceği değerlendirilen nitelikte hazırlanan eğitici oyunların, her ortama ve her eve uygun duruma getirilebilir özellikler taşıdığını sözlerine ekledi.

Kitapçığa aşağıdaki internet adresinden ulaşılabiliyor.

http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/ >>>

Doğrudan PDF kitapçığını indirmek isteyenler ise bu linki kullanabiliyor:

https://uzaktanegitim.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_11/12124038_evdeoyun.pdf >>>

Yorumlar (0)