MEB'den ana sınıfı kararı: 10 öğrenci şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve buna benzer yerleşim bölgelerinde ana sınıfı açılmasına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Yeni düzenlemede, sözk onusu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi amacıyla gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e indirildi. Bu şekilde okul öncesi eğitime çocukların erişimini kolaylaştıracak bir adım atıldığı belirtiliyor.

EĞİTİM 07.12.2021, 13:03 07.12.2021, 17:53
MEB'den ana sınıfı kararı: 10 öğrenci şartı kaldırıldı

Millİ Eğitim Bakanlığı, nüfusun dağınık ve az olduğu yerleşim bölgelerinde, okul öncesi eğitimin kesintisiz devam etmesi adına bir şubede olması gereken en az öğrenci sayısında düzenlemeye gitti.

10 çocuk şartı, 5’e indirildi 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla, kentlere gönderilen yazıda, Kovid-19 sürecinde okul öncesi eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği için nüfusu dağınık ve az olan köy ve buna benzer yerleşim bölgelerinde ana sınıfı açılabilmesi adına lazım olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e indirildi. Bu şekilde, söz konusu bölgelerde en az 5 çocuk bulunması durumunda bir grup haline getirilerek bir ana sınıfı açılabilecek.

Özel eğitimden okul öncesine, ilk ve ortaöğretimden yükseköğretime kadar hemen hemen eğitimin her aşamasında büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu şekilde toplumun hemen her kesiminin bütün aşamalarda eğitime erişim imkanlarının artırıldığını söyledi.

“Okullaşma oranı yüzde 84’e çıktı”

40 bin adet yeni ana sınıfı hedefi çerçevesinde, 5 bin ana sınıfının yetiştirilmesini planladıklarını belirten Özer, şunları söyledi:

"Bir ayda, Türkiye genelinde 4 bin 3 adet yeni ana sınıfının yapımını tamamlayarak açtık. 79 bin çocuğumuz, bu ana sınıflarında eğitime başladı. Dolayısıyla 5 yaş grubunda yüzde 78’lik okullaşma oranını, yüzde 84'e yükselttik. Kısa süre içinde geldiğimiz bu aşamada hedefimizi yeniden güncellememiz gerektiğini gördük. Yeni hedefimiz; Şubat’a kadar 10 bin adet yeni ana sınıfını hazır duruma getirmek. Yeni düzenlememiz ile birlikte köy ve buna benzer yerleşim bölgelerindeki çocukların, okul öncesi eğitime erişim imkanlarını kolaylaştırmak amacıyla ciddi bir adım attık. Köylerde artık ana sınıfı açılması için 10 çocuk koşulu aranmayacak. Ana sınıfları 5 çocuk için de artık açılabilecek. Anaokulu ve ana sınıfı sayılarını artırarak, okul öncesinde bütün çocuklarımızın eğitime rahat bir şekilde ulaşabilmesi bizim en büyük önceliğimiz. Bu kapsamda aralıksız bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor."

Yorumlar (0)