MEB'den afetzede öğrencilere yönelik yeni karar

Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 kentteki okullarda eğitim görenlerin, istediği şehirlerdeki okullara nakillerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

EĞİTİM 08.02.2023, 20:10
MEB'den afetzede öğrencilere yönelik yeni karar

Milli Eğitim Bakanı Özer, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, veli, öğretmen ve öğrencilerin bu zorlu dönemde her daim yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Özer, bu çerçevede, depremden etkilenen 10 kentteki okullarda eğitim görenlerin, istediği şehirdeki okullara nakillerini gerçekleştireceklerinin altını çizdi. 

Bakanlık tarafından, hususa dair gerçekleştirilen açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının, bütün özel/resmi okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesinin akabinde, afet bölgelerindeki faaliyetlerin daha verimli ve etkin bir biçimde yürütülmesi maksadıyla yeni kararlar aldığı belirtildi.



"Diledikleri okula nakil yaptırabilecekler"

Bu çerçevede, afet bölgesindeki kentlerde, ilköğretim ve okul öncesi eğitim kurumlarında kayıtlı olanların nakillerinin, talep etmeleri durumunda ikametgah bilgilerine bakılmaksızın, ülke genelindeki okullara 'Doğal Afet Sebebiyle Nakil' seçeneği çerçevesinde, il ve ilçelerdeki müdürlüklerin koordinasyonuyla, okul müdürlüklerince 'e-Okul' üzerinden gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Afet bölgesindeki kentlerde ortaöğretim seviyesinde eğitim görenlerin, ülke genelinde eğitime erişimlerinin en üst düzeyde sağlanabilmesi için talep etmeleri durumunda, 'MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği' çerçevesinde, ülke genelindeki okullara il ve ilçe nakil komisyonları tarafından herhangi bir mağduriyete yol açmadan yerleştirilecek. Afet bölgesinde yer alan kentlerde, aynı yönetmeliğe göre, ikinci dönem içerisinde gerçekleştirilmesi gereken sorumluluk sınavları, eğitim ve öğretime başladıktan sonra valilikler tarafından planlanarak gerçekleştirilecek. Alınan yeni kararlar kapsamında, bahse konu kentlerde '5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu' çerçevesinde faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarının yapmaları gereken sınavlar ise 13 Şubat tarihine değin ertelendi."

Yorumlar (0)