MEB açıkladı: Kovid-19 hastası ve temaslısı öğrencilere mazeret izni

Milli Eğitim Bakanlığı, Kovid-19 hastası veya teması sebebiyle karantinada olan öğrencilerin e-Nabız'dan gerekli belgeyi alarak okula sunduklarında mazeretli sayılacağını açıkladı. 

EĞİTİM 08.09.2021, 10:23 08.09.2021, 10:49
MEB açıkladı: Kovid-19 hastası ve temaslısı öğrencilere mazeret izni

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Kovid-19 hastası ve temaslısı öğrencilere ilişkin yeni bir karar geldi.

“Kovid-19 hastası ve temaslısı mazeretli sayılacak”

Milli Eğitim Bakanlığı, Kovid-19 hastası ve temaslısı öğrencilere ilişkin açıkladığı yeni kararda, Kovid-19 hastası ya da temaslı sebebiyle karantinada bulunan öğrencilerin mazeretli sayılacağını duyurdu. Öğrencilerin yapılması gereken sınavları, karantina bittikten sonra okul müdürlükleri tarafından belirlenen tarihlerde kayıtlı oldukları eğitim kurumlarında yapılacak. Kronik hastalıklar listesinde bulunan çocuklar da aynı şekilde mazeretli sayılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Özel ve resmi bütün eğitim ve okul kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde bulunan kronik hastalıklar listesindeki hastalığa ait raporu bulunan öğrenciler ile birlikte Kovid-19 hastası veya temaslısı olması sebebiyle tedavi veya karantina sürecindeki öğrenciler, e-Nabız Sistemi'nden mazeretlerine yönelik alacakları belgeyi okul müdürlüklerine iletmeleri durumunda mazeretli sayılacaktır.''

Yorumlar (0)