MEB, 81 ile yazı göndererek uyardı: "Öğrencilere aldırılamaz"

MEB tarafından 81 il milli eğitim müdürlüğüne, 'Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller' başlıklı resmi yazı gönderildi. Yazıda “Bakanlıkça belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak olan diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” maddesi anımsatılarak, velilere maddi yük oluşturacak uygulamalardan uzak durulması gerektiği belirtildi.

EĞİTİM 25.09.2021, 18:39
MEB, 81 ile yazı göndererek uyardı: "Öğrencilere aldırılamaz"

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından 81 il milli eğitim müdürlüğüne iletilen resmi yazıda, öğrencilere okutulacak olan kitaplar ve diğer eğitim araçlarının açık ve net olduğu ve bunun dışında herhangi bir ek kaynak alımının kesinlikle yasaklandığı, bu hususta yapılan uyarılara karşın velilerden şikayet geldiği kaydedildi. Söz konusu yazıda, velilere maddi yük oluşturacak uygulamalardan kaçılması gerektiğinin altı çizildi.

"Velilere ek mali külfet oluşturulmamalı"

Bahse konu resmi yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetmelikte ‘Bakanlıkça belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak olan diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.' denilmektedir. Mevzubahis madde hükmüne ve daha evvelden yapılan uyarılara karşın bakanlığımıza ulaşan dönüşlerden, okullarımızda yardımcı materyallerin sınıf içerisinde kullanıldığı, bu materyallerden ödev verildiği, velilerin de eğitim materyallerini almak zorunda kaldıkları anlaşılmaktadır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dağıtımı yapılan ders kitaplarının yanında öğrenme-öğretme sürecine destek vermek için birbirinden farklı eğitsel özellikleri olan yardımcı kaynaklar bakanlığımızca yayımlanıp kullanıcıların erişimine sunulmaktadır. Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dağıtımı yapılan ders kitapları ve yardımcı kaynakların haricindeki diğer materyallerin kurumlarda/okullarda tanıtımının ve reklamının yapılmasına müsaade edilmemesi ve velilere maddi yük oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir."

Yorumlar (0)