MEB, 81 ile gönderdi: Devamsızlıktan muaf tutulacaklar

MEB, COVID-19 salgınının sürdüğü müddetçe, kronik hastalığı sağlık kurulu raporuyla sunulan öğrenciler ile özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler, velilerinin yazılı isteği dikkate alınarak okula devamsızlık ile ilgili hükümlerden muaf olacak.

EĞİTİM 16.02.2022, 00:27 16.02.2022, 18:03
MEB, 81 ile gönderdi: Devamsızlıktan muaf tutulacaklar

Bakan Mahmut Özer imzası ile kentlere iletilen yazıda, MEB'e bağlı olan eğitim kurumlarında 2021-22 eğitim öğretim döneminin, bütün sınıf ve kademe seviyelerinde koronavirüs salgınına karşı alınan geniş kapsamlı tedbirler doğrultusunda haftada 5 gün yüz yüze olmak üzere devam ettiği anımsatıldı.

Bahse konu süreçte devamsızlık ile ilgili iş ve işlemlerin ise konuya ilişkin yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütüldüğü belirtilen yazıda, MEB'e ulaşan veli ve öğrenci taleplerinden, ortaöğretim ve ilköğretime devam eden kronik hastalığı olan öğrenciler ile özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin bir bölümünün COVID-19 salgını sebebiyle okula devam hususunda ilgili yönetmeliklerde geçen hükümler sebebiyle problem yaşadıklarının görüldüğü kaydedildi.

Devamsızlık hükmünden muaf olacaklar

MEB'in yazısında, yönetmeliğinin ilgili maddesinde "Ülke, il veyahut ilçe çapında genel yaşamı etkileyen doğal afet, salgın hastalık, kötü hava şartları gibi durumlar için düzenlenen öğretim, eğitim, işleyiş ve yönetime dair esas ve usuller, MEB tarafından ayrıca belirlenebilir." hükmünün geçtiği anımsatıldı.

Hüküm gereğince, bahse konu öğrencilerin velilerinin yazılı bir şekilde eğitim kurumu yönetimlerine başvuruda bulunmaları halinde 2021-22 eğitim öğretim döneminin ve COVID-19 salgın hastalığının sürdüğü müddetçe MEB'in yönetmeliğinde yer alan devamsızlığa ilişkin hükümlerin uygulanmayacağı bilgisi aktarıldı.

Bu çerçevede, ortaöğretim ve ilköğretime devam eden, kronik hastalığı sağlık kurulu raporuyla sunulan öğrenciler ile özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler, velilerinin yazılı isteği dikkate alınarak okula devamsızlık ile ilgili hükümlerden muaf olacak.

Yorumlar (1)
Reyhan durucu 2 yıl önce
Sınavdan muaf olan kaynaştırma orta öğretim öğrencileri sınav olacakmi