MEB, 358 kişiyi lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderecek 

Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile 358 öğrenci, lisansüstü eğitim almak için yurt dışına gitme imkanına sahip olacak. Başvurular, MEB’in sitesi üzerinden, 21 Ekim’den itibaren alınacak. 

EĞİTİM 07.10.2021, 08:45
MEB, 358 kişiyi lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderecek 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan duyuruya göre 1416 Sayılı Kanun kapsamında bakanlık tarafından yürütülen “Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme” (YLSY) bursunun başvuruları 21 Ekim’de başlayacak. Bu kapsamda yükseköğretim kurumları adına 200, kamu kurum ve kuruluşları adına da 158 kişi olmak üzere toplamda 358 öğrenci, lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek. 

22 üniversite ve 13 kurum adına gönderim yapılacak 

21 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında REBUS (Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) üzerinden yapılacak olan başvuruların, Türkiye’nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştirileceği ve gönderilecek öğrencilerin 13 kurum ile 22 üniversite adına öğrenim göreceği ifade edildi. 



Yurt dışında yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra “mecburi hizmetlerini yerine getirmek üzere” ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak olan öğrenciler, detaylı bilgiyi MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nün sitesi üzerinden alabilecekler. 

Şimdiye kadar 20 binden fazla kişi burs aldı 

MEB tarafından 1929 senesinde yürürlüğe konulan kanun kapsamında kurum ve üniversitelerin uzman eleman ihtiyacını karşılamak üzere burslu öğrenci gönderme işlemleri kapsamında 20 binden fazla öğrenci burs alarak eğitim aldı. Bu öğrenciler, 50 farklı ülkede eğitim gördü. Şu anda yurt dışında aktif olarak eğitim alan 4 bin 312 öğrenci bulunuyor. 

Yorumlar (0)