Liseye yerleşemeyenlere iyi haber!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) liseye yerleşemeyen öğrencilere yeni hak tanıdı.

EĞİTİM 04.09.2020, 10:17 04.09.2020, 16:33
Liseye yerleşemeyenlere iyi haber!

Herhangi bir nedenle bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, başvurmaları durumunda, yerel yerleştirme kapsamındaki ortaöğretim kurumlarının boş kontenjanlarına MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından yerleştirilecek.

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilere tanınan yeni hak, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazı ile belirtildi. Yazıda, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde tercih hakkını kullanmayan ya da tercihte bulunmasına karşın herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilerden örgün eğitimini sürdürmek isteyenlerin başvurularının 24-26 Ağustos'ta alındığı hatırlatılarak, 28 Ağustos'ta da il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından boş kontenjanı bulunan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmelerinin sağlandığı bildirildi.

Peş peşe uygulanan aşamalardan hiçbirinde, değişik sebeplerle liselere yerleşemeyen öğrencilerin bulunduğu anımsatılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazıda, bundan sonraki sürece dair bilgi verildi.

Tüm bu aşamalardan birinde liselere yerleşemeyen ancak herhangi bir liseye yerleşme talebi bulunan öğrencilerin bu taleplerinin yerine getirebilmesi için;

1. "Yerel yerleştirme" (adres esaslı) ile öğrenci alan okulların boş olan kontenjanlarına,
2. "Kayıt alanı" (yerel yerleştirme tercih ekranındaki yeşil renkli olanlar),
3. "Komşu kayıt alanı" (yerel yerleştirme tercih ekranındaki mavi renkli olanlar),
4. "Diğer kayıt alanı" (yerel yerleştirme tercih ekranındaki kırmızı renkli olanlar) şeklinde belirtilen öncelik sırasına göre her bir kayıt alanına yerleştirmede kontenjandan fazla başvuru olması hâlinde;

1. OBP (ortaokul başarı puanı),
2. Eşitliğin sürmesi durumunda 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı,
3. Yine eşitliğin olması durumunda 7'nci sınıf yıl sonu başarı puanı,
4. Hâlâ eşitlik olması hâlinde 6'ncı sınıf yıl sonu başarı puanı yüksek olana öncelik verilecek şekilde, başvuru yapanların 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından e-Okula kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazıda, e-Okul yönetim bilgi sisteminde "yerleştirilemeyen öğrenci listesi"nde yer alan öğrencilerin velilerine ulaşılarak gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve yerleştirme işlemlerinde herhangi aksaklığa mahal verilmemesi gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)