Liseli öğrencilere devamsızlık affı

MEB, 12.sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedilmesiyle ilgili yazıyı tüm illere gönderdi. İşte ayrıntılar...

EĞİTİM 14.06.2019, 18:23
Liseli öğrencilere devamsızlık affı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) alınan kararla, 2018-2019 ders yılına yönelik yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf öğrencilerinden ders kesim tarihi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmasına karşın toplam devamsızlık süresini aşan öğrenciler, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak başarılı sayılacak. 

BAŞARILI OLANLARIN DEVAMSIZLIĞI SİLİNECEK

Yazıda, 2018-2019 ders yılının tamamlanmasıyla öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumlarının Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilerek başarılı olanların bir üst sınıfa geçeceği, son sınıfta başarılı olanların ise mezun olacağı hatırlatıldı.

Ayrıca dönem puanı oluşmayan ve devamsızlık sebebiyle başarısız sayılan fakat öğrenim hakkı bulunan öğrenciler ise velilerinin beyanı esas alınarak öğrenim haklarını kullanmamış sayılacak ve sonraki öğretim yılında örgün eğitime devam etmeleri sağlanacak. 

Yorumlar (0)