Liselere yerleştirmede ilk aşama tamam!

Millî Eğitim Bakanlığı, liselere yerleştirmede birinci nakil sonuçlarını açıkladı. Öğrencilerin yüzde 96'sı yerleşti. Yüzde 4'ü ikinci tercih başvurularını bugünden itibaren yapacak.

EĞİTİM 17.08.2020, 10:15
Liselere yerleştirmede ilk aşama tamam!

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı), LGS (Liselere Geçiş Sistemi) çerçevesinde yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını ilan etti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" adresinde bulunuyor. Bu sonuçlara göre öğrencilerin yüzde 96'sı tercih yaptıkları okullara yerleştirildi.

İkinci tercihler yapılmaya başlandı

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise bugün itibarıyla başladı ve 21 Ağustos’ta tercih işlemleri sona erecek. Birinci tercihte herhangi bir okula yerleşemeyen yüzde 4 dilimindeki öğrencilerin yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları ise 24 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme işlemi yüzde 100'e yakın oranda tamamlanarak sona erecek.

İkinci nakilde de yerleşmezse ne olacak?

Bir öğrenci ikinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemezse, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak. Böylelikle öğrencilerin tamamının herhangi bir eğitim kurumuna atanmasıyla yüzde 100 oranı yakalanacak ve 28 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanmış olacak.

Mesleki eğitimdeki artış yüzde 47'ye yükseldi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgilere göre, öğrencilerin yüzde 96'sı, birinci nakil dönemi sonunda tercihlerini yaparak istedikleri okullara yerleşti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığı 10 Ağustos 2020 tarihinde mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısı 2019'a göre yüzde 40 yükselerek 417 bin 233'e çıkmıştı. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarında da mesleki eğitime yönelimin arttığı görüldü. Mesleki eğitime yerleşen öğrenci sayısı^nın 437 bin 248'e çıktığı bildirildi. Böylece 2020 yılında mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısında, 2019 yılına oranla yüzde 47'lik bir artış yaşandı.

Yorumlar (0)