Liselere Geçiş Sınavı’nın tarihi belli oldu 

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı bir televizyon programında eğitim ve sınav sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Özer, Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) 5 Haziran 2022’de yapılacağını açıkladı. 

EĞİTİM 26.12.2021, 14:31 27.12.2021, 09:24
Liselere Geçiş Sınavı’nın tarihi belli oldu 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir televizyon programına katıldı. Eğitim ve sınav sistemi hakkında konuşan, merak edilen sorulara açıklık getiren Özer, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS’nin tarihini de açıkladı. 

5 Haziran’da sınav yapılacak 

Bakan Mahmut Özer, LGS olarak bilinen Liselere Geçiş Sınavı’nın 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacağını açıkladı. Milyonlarca sekizinci sınıf öğrencisini ilgilendiren bu açıklama sonrasında sınavın birinci ve ikinci oturumunun ne zaman yapılacağı hakkında soru işaretleri oluştu. Oturumların, önceki sınavlar gibi 09.30 ve 11.30 saatlerinde başlatılması öngörülüyor. 



Birinci oturumda sözel dersler var 

LGS’nin birinci oturumu olan sabah oturumunda Türkçe, yabancı dil, din kültürü, inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinden oluşan sözel bölüm var. Bu bölümde toplam 50 soru bulunuyor. Sayısal alan oturumu olarak geçen öğlen oturumunda da matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru bulunuyor. LGS’den başarılı olmak isteyen öğrencilerin toplam 90 soru üzerinden iyi netler elde etmeleri bekleniyor. 

Sınav süresinin uzatılması gündemde 

Geçtiğimiz sene öğrencilerin “süre yetersizdi”, “yetişmedi” gibi şikayetlerini dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı, sınavda sözel ve sayısal alanların sürelerinin ayrı ayrı uzatılması gündeminde bulunduruyor. 

Yorumlar (0)