Liselerde yüz yüze sınav tarihleri belli oldu

Liselerde birinci dönem gerçekleştirilemeyen yüz yüze sınavların başlamasının planlandığı tarih belirlendi. Buna göre, sınavlar 8 Mart tarihinden itibaren yapılacak.

EĞİTİM 28.02.2021, 00:43
Liselerde yüz yüze sınav tarihleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha evvel gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, liselerde birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavların ikinci dönem yapılacağı duyurulmuştu.

Daha sonra MEB tarafından gerçekleştirilen son bilgilendirmeye göre, 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısında alınacak karara bakılarak yeni bir açıklama yapılacağı kaydedilmişti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nca gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ‘yerinde karar’ uygulamasına geçiş yapıldı. Yüz yüze eğitimin de bu çerçevede il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınacak kararlara bağlı kalınarak ilerleyeceği belirtildi.

Tarih belirlendi

Liselerde birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavların 8 Mart tarihinden itibaren yapılmaya başlanması planlanıyor.

‘Yerinde karar’ mekanizmasına bağlı olarak, il hıfzıssıhha kurullarının aldığı kararlar sonucunda yüz yüze sınavlar ileri bir tarihe ertelenebilecek.

Yorumlar (0)