Lisede “sınıfta kalma” bu sene için kaldırıldı 

Liselerde “sınıf geçme” ve “karne notu” hakkında yeni bir düzenleme yapıldı. Bu sene sınıfta kalma kaldırıldı. Başarı notu 50 olan herkes üst sınıfa geçebilecek. 

EĞİTİM 13.06.2021, 15:12 14.06.2021, 15:16
Lisede “sınıfta kalma” bu sene için kaldırıldı 

Liseliler için sevindiren haber, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Yeni düzenlemeye göre bu sene liselilerin “sınıfta kalma” gibi bir derdi olmayacak. Karne başatı notu 50 olan her öğrenci, bir üst sınıfa geçebilecek. Başarısız olunan derslerden ise “sorumlu” olunacak. 

Uzaktan eğitim süreci göz önüne alınarak yapılan düzenlemeye göre karnelerin düzenlenmesinde de iki seçenek olacak. Karnelerde ya birinci dönemin notları kullanılacak ya da her iki dönemin notları kullanılacak. Her iki dönem için de sınav ya da performans ödevi notu olmayanların velileri aranacak ve bu öğrencilerin ikinci dönem sınavına girmesi istenecek. 

Sınava girmeyenler tüm derslerden sorumlu olacak 

Sınava girmeyen öğrenciler, tüm derslerinden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Öğrenciler, sorumlu oldukları derslerden bir üst sınıfta sınava girecek. Yıl sonu başarı notu 50’nin altında olan hazırlık öğrencileri de başarısız derslerinden sorumlu olarak 9. sınıfa geçebilecek. 



Diplomalar, 2 Temmuz’a göre düzenlenecek 

Düzenlemelere göre 12. sınıfların diplomaları, uzaktan eğitimin sona ermesi beklenen 2 Temmuz 2021 tarihine göre düzenlenecek. Başarısız dersleri bulunan 12. sınıf öğrencileri, 21 Haziran ile 2 Temmuz arasında sorumluluk sınavlarına girecek.  

Eksik stajlardan muaf olunacak 

Mesleki ve teknik liselerde okuyup da staj yapmak zorunda olan fakat salgından dolayı staj yapamayan ya da eksik yapan öğrenciler ise stajlardan muaf tutulacak. 

Yorumlar (0)