Lise Giriş Sistemi başvuru kılavuzu yayınlandı 

Lise Giriş Sistemi ile ilgili ayrıntılı kılavuzu yayınlayan Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf öğrencilerinin otomatik olarak başvuru yapacağını belirtti. 

EĞİTİM 05.04.2021, 12:38 05.04.2021, 18:31
Lise Giriş Sistemi başvuru kılavuzu yayınlandı 

Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Giriş Sistemi (LGS) kapsamında uygulama ve başvuru kılavuzunu yayınladı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan kılavuz listesi ve kontenjanlar kapsamında yayınlanan online kitapçıkta fen, sosyal bilimler, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile özel ve teknik programlı liselerin bilgileri yer alıyor. Ayrıca kitapçık içerisinde bu liselere girişte uygulanacak esaslar ve kurallar da yer alıyor.

Ek işleme gerek kalmayacak

6 Haziran 2021 tarihinde uygulanacak olan LGS’nin başvuruları 5-14 Nisan tarihlerinde yapılacak. Otomatik başvurular sayesinde internet üzerinden başvuru yapılabilecek.



Yurt dışında okuyan ve e-okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler de yayınlanan kılavuzdaki başvuru formunu doldurarak yapabilecek. Böylece veliler de öğrenciler de mesafe ve temizlik tedbirlerini gözeterek herhangi bir merkeze fiziki olarak gitmek zorunda kalmayacak.

Öğrenciler sınava katılmak zorunda değil

Bakanlık tarafından başvurusu yapılan öğrenciler, sınava girmek zorunda değil. Katılmak isteyen öğrenciler ise başvuru işlemine gerek duymayacak. 27 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanacak olan fotoğraflı sınava giriş belgesi, e-Okul sistemi üzerinden çıktı alınabilecek. 



Sınav aynı şekilde yapılacak

Lise giriş sınavında sınav süresi, oturumlar, soru sayısı ve ders dağılımları önceki yıllarda yapılan sınavlar gibi olacak. Salgının seyri, sınavı hiçbir şekilde etkilemeyecek. Sınavda toplam 90 soru bulunurken ilk oturum 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Yorumlar (0)