LGS yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS çerçevesinde yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının bakanlığın internet adreslerinden erişime açıldığını duyurdu.

EĞİTİM 01.08.2022, 09:21 02.08.2022, 08:53
LGS yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS çerçevesinde yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını açıkladı.

Birinci nakil sonuçları açıklandı

Bakanlıktan gelen açıklamada, görüşlerini paylaşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 25 Temmuz'da duyurulan birinci yerleştirme neticelerine göre tercihte bulunan öğrencilerin yüzde 95'inin, tercih ettikleri okula yerleştiğini anımsattı. Bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda arttığına vurgu yapan Özer, "Birinci nakil sonunda, tercihte bulunan öğrencilerimizin yüzde 97'si tercih ettikleri okullara yerleşti." şeklinde konuştu. 

“Süreç sonunda herkes yerleştirilecek”

Bugün yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvurularının başladığını açıklayan Özer, başvuruların 1-5 Ağustos tarihlerinde yapılabileceğini hatırlattı ve şunları aktardı:

"8 Ağustos'ta ikinci nakil yerleştirme sonuçları açıklanacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme aşaması, 8 Ağustos'ta sona erecek. İkinci nakil yerleştirme sonrasında ise hiçbir okula giremeyen öğrenciler için nakil ve il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak ve yerleştirme süreci 19 Ağustos'ta tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir kaygısı olmasın, çok az öğrencimiz kaldı müsterih olsunlar. Herkes, süreç sonunda mutlaka yerleştirilecek."

Yorumlar (0)