LGS yerleştirme sonuçları belli oldu!

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilinde birinci yerleştirme sonuçları belli oldu. 

EĞİTİM 10.08.2020, 09:37
LGS yerleştirme sonuçları belli oldu!

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilinde 20 Haziran günü yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri altında merkezi sınav gerçekleştirilmişti. Söz konusu sınavın sonuçları ise 16 Temmuz günü belli olmuştu. 

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilinde birinci yerleştirme sonuçları belli oldu. 

Söz konusu sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) ait resmi internet sitesinden duyuruldu. 

Liseye gidecek olan öğrencilerin, birinci yerleştirme sonuçlarına erişebilmek için "sonuc.meb.gov.tr" adresine girmeleri ve T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerini yazmaları gerekiyor. 

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) birinci yerleştirme sonuçlarına göre, sosyal bilimler liseleri, fen liseleri ve Anadolu liselerinin yüzde 100 oranında dolduğu bildirildi. 

Öte yandan, mesleki ve teknik Anadolu liseleri yüzde 97 oranında doldu. Anadolu imam hatip liselerinde ise doluluk oranı yüzde 99,8 oldu. 

Öğrencilerin yüzde 92'sinin, yaptıkları ilk 3 tercihten herhangi birisine yerleştikleri kaydedildi. 

Birinci yerleştirmede herhangi bir liseye kayıt hakkına sahip olmayan ya da kazandığı lisede değişiklik yapmak isteyenler için süreç henüz bitmedi. 

Söz konusu öğrenciler için 10-14 Ağustos tarihlerinde "yerleştirmeye esas birinci nakil tercih süreci" olacak. Bunun sonuçları 17 Ağustos günü duyurulacak.

"Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih işlemleri", 17-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilebilecek. Bunun sonuçları ise 24 Ağustos günü açıklanacak. Böylece ana yerleştirme dönemi sona erecek. 

Herhangi bir liseye kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler, yerleştirme başvurusunda bulunacak. Yerleştirme dönemi, 28 Ağustos günü tamamen bitecek. 

Yorumlar (0)