LGS yarın yapılacak: Sınav hakkında detaylar

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi oturumlar yarın yapılacak. Sözel ve sayısal oturumlarda öğrencilere toplamda 90 soru yöneltilecek. Sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gereken şeylere dair öğrencilere uyarı yapıldı. İşte sınav ile ilgili detaylar...

EĞİTİM 03.06.2023, 11:23 Hakan Öksüz
LGS yarın yapılacak: Sınav hakkında detaylar

2022-2023 eğitim ve öğretim sezonunda 8'inci sınıfta okuyan 1 milyon 246 bin 429 öğrenci, yarın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi oturumlara katılacak. Ülke genelinde yapılacak sınavda deprem nedeniyle ikinci dönem konularından soru çıkmayacak. Toplamda 15 bin 532 okulda yapılacak oturumlarda 465 bin 274 sınav görevlisi bulunacak. 

Öğrenciler, bunları yanlarında getirmeli

LGS'ye girmek zorunlu değil. Sınava girmek istemeyen öğrenciler, "yerel yerleştirme" ile farklı liselere dağıtılacak. Öğrenciler sınav salonuna; kimlik belgesi veya pasaport, en az 2 kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş getirecek. 

Sözel oturum 09.30'da

LGS'de iki oturum yarın peş peşe yapılacak. Sözel oturum, saat 09.30'da başlayacak. 50 sorunun sorulacağı bu oturum, 75 dakika sürecek. Oturumda Türkçe, yabancı dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sorular yer alacak.

Sayısal oturum saat 11.30'da

İki oturum arasında 45 dakika ara verilecek. Sayısal oturum ise saat 11.30'da başlayacak. 40 sorunun yer alacağı kitapçıktaki soruları yanıtlamak için öğrencilere 80 dakika süre tanınacak. 

Sınav sonucu 26 Haziran'da açıklanacak

Sınav sonrası cevap anahtarı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sitesinde yayımlanacak. Sınav kitapçıkları, bir gün sonra sınava girilen okullardan alınabilecek. Sınav sonuçları, 26 Haziran'da duyurulacak. Daha sonra ise liselere yerleştirme süreci başlayacak.

Yorumlar (0)