LGS tercihleri başladı! Son tarih...

Beklenen gün geldi... LGS tercihleri bugün başladı. Yüz binlerce öğrenci hayalindeki liseye girmek için e-Okul sistemi üzerinden lise tercihlerini yapacaklar.

EĞİTİM 01.07.2019, 11:19
LGS tercihleri başladı! Son tarih...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları 24 Haziran günü duyurulmuştu.

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, LGS kapsamında lise tercihleri bugün başladı. Tercihler için son gün 12 Temmuz saat 17.00...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi için yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu hazırlandı. 

Öğrenciler, bu robot aracılığıyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilme imkânına sahip oluyor. Bu robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabiliyor.

Ortaokulların müdürlükleri, öğrencinin elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin iki nüsha çıktısını alarak veliye imzalatacak. Bir nüshası okulda sakanırken, diğer nüshası da veliye verilecek.

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.

Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecek. Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilme durumu olacak.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini bitiren öğrenciler, istemeleri durumunda merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 5 okul; pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihi yapabilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki 'yeşil' renk öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; 'mavi' renk komşu kayıt alanında yer alan okulları; 'kırmızı' renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını gösterecek.

Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?

Bakanlığın takvimine göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları 12 Temmuz'da sonlanacak. 

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini bitiren öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri halinde tercihte bulunabilecekler.

Yerleştirme sonuçları da 22 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr" adreslerinden duyurulacak.


 

Yorumlar (0)