LGS stadyumlarda yapılabilir mi? Bakan Selçuk yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Güney Kore'de hayata geçirilen "stadyumda sınav" yönteminin Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için uygulanıp uygulanamayacağına ilişkin,  "Stadyum işi, işin biraz magazin kısmı. Birkaç yüz kişinin yaptığı bir sınav. Biz çok imkâna sahibiz. Bu çerçevede her bir sınıfta kaç öğrenci olacak, mesafe ne olacak, bunlarla ilgili senaryolar çalıştık." ifadelerini kullandı. 

EĞİTİM 01.05.2020, 13:45 01.05.2020, 13:55
LGS stadyumlarda yapılabilir mi? Bakan Selçuk yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihinin pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklanacağını bildirdi. 

Güney Kore'de öğrenciler arasında 5'er metre bırakılarak hayata geçirilen  "stadyumda sınav" yönteminin Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için uygulanıp uygulanamayacağına ilişkin Selçuk, "Stadyum işi, işin biraz magazin kısmı. Birkaç yüz kişinin yaptığı bir sınav. Biz çok imkâna sahibiz. Bu çerçevede her bir sınıfta kaç öğrenci olacak, mesafe ne olacak, dezenfektan malzemeleri öğretmenlerin rolleri ne olacak, okul bahçesindeki durum nasıl olacak, iki sınav arasındaki boşluk nasıl değerlendirilecek bunlarla ilgili senaryolar çalıştık." açıklamasında bulundu. 

Selçuk'un açıklamaları şu şekilde:

"Bilim Kurulu'nun 14 kuralına ben de uymaya çalışıyorum. Biraz benim açımdan uymak zor. Özellikle düzenli uyku açısından sorunumuz var. Günde 20 saate yakın mesaimiz var. Sürekli dışarıda olmak zorundayız. Arkadaşlarımız stüdyolarda, meslek liselerinde, BİLSEM'lerde 10 binlerce arkadaşımız aktif olarak çalışırken bizim evde kalmamız zor. Elimizden gelen titizliği gösteriyoruz."

"Pazartesi akşamı LGS tarihi açıklanacak"

"Bizim konumuz LGS'dir. YKS ise YÖK ile ilgili. Pazartesi akşamı bununla ilgili açıklama olacak. Bu mesele MEB'in kendi içinde karar verdiği bir süreç değil artık. Mesela 7 Haziran'ı MEB kendi belirledi. Fakat artık görüş alışverişi yapılarak karar verilmesi gereken bir şey. Bu durum olağanüstü bir durum. Bilim Kurulu ne diyecek, diğer sektörlerdeki durum nedir, tüm bunları ele alarak verilmesi gereken bir karar. Pazartesi yapılacak toplantı sonrası çıkacak bir karar."

"Çocuklarımızı riske atmak istemiyoruz"

"Bizim okullarımız açık. Öğretmenlerimiz hazır ama açmıyoruz. Çocuklarımızı riske atmak istemiyoruz. LGS'de bir riski göze almayız. Her çocuğumuz bize emanet. Hiçbirini riske atmak gibi bir sıkıntının içinde olmayacağınızı bilmek isteriz."

Stadyumda sınav yöntemi Türkiye'de uygulanabilir mi?

"Stadyum işi, işin biraz magazin kısmı. Birkaç yüz kişinin yaptığı bir sınav. Biz çok imkâna sahibiz. Bu çerçevede her bir sınıfta kaç öğrenci olacak, mesafe ne olacak, dezenfektan malzemeleri öğretmenlerin rolleri ne olacak, okul bahçesindeki durum nasıl olacak, iki sınav arasındaki boşluk nasıl değerlendirilecek bunlarla ilgili senaryolar çalıştık."

"Öğretmenlerimizden, il müdürlerimizden, somut olarak simülasyonlar istedik. Filanca ilçeyi pilot olarak alalım, kaç öğrencimizi nasıl yerleştiriyoruz, ne tür sorunlar çıkıyor, bunu nasıl çözüyoruz? Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. LGS'nin yapılmaması söz konusu değil."

Yorumlar (0)