LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan Özer tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavına ilişkin ilk değerlendirmelerde sona geldiklerini ve 30 Haziran'da sonuçların açıklanacağını duyurdu.

EĞİTİM 25.06.2022, 13:01 25.06.2022, 17:07
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan Özer tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), 8'inci sınıfta eğitim alan 1 milyon 236 bin 313 öğrenciyle yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sınavın her iki oturumu da 5 Haziran'da gerçekleştirildi.

"İlk değerlendirme aşaması tamamlandı"

Öğrencilerin eğitim gördükleri okulda girdikleri sınav, sabah 09.30'da başladı. Öğrencilere çoktan seçmeli olmak üzere 90 soru soruldu. Birinci oturumda Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dilden toplam 50 soru ve 75 dakika cevaplama süresi verildi.

İkinci oturum ise saat 11.30'da başladı ve 12.50'de tamamlandı. Fen bilimleri ve matematikten toplam 40 sorunun sorulduğu ikinci oturumda ise öğrencilere 80 dakika verildi.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Sınava ilişkin ilk değerlendirmeleri bitirdiklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınav sonuçlarının daha önce belirlenen tarihte açıklanacağını duyurdu.

Sınav sonuçları, 30 Haziran'da MEB’in internet sitesinden ilan edilecek. Sınav sonuç belgeleri, öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih olan 30 Haziran'da, merkezi sınavla öğrenci alımı yapacak olan ortaöğretim kurumlarının kontenjanları da belirlenecek.

Yorumlar (0)