LGS için yeni örnek soru kitapçığı yayımlandı

LGS sınavına katılacak için ocak ayı örnek soru kitapçığı MEB tarafından yayımlandı.

EĞİTİM 06.01.2021, 10:35
LGS için yeni örnek soru kitapçığı yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi dahilinde yapılacak olan merkezi sınava girecek olan öğrenciler için 2018 senesinden beri her ay örnek soru paketleri paylaşılıyor. Bu sene sınava girecek olan öğrenciler için ikinci çalışmanın ocak ayı örnek soruları sınava girecek öğrencilerin kullanımı için paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına dair merkezi sınava yönelik 2018-2019 eğitim öğretim yılından bu zamana dek örnek soruların yayımlandığı bilgisi paylaşıldı.

Bu senenin ilk örnek soru paketinin 2 Aralık 2020'den itibaren 8. sınıf öğrencileri için kullanıma açıldığı bilgisine yer verildi.

Toplam 800 soru paylaşıldı

Şimdiye dek sözel bölümden 480 ve sayısaldan ise 400 olacak şekilde toplamda örnek 800 sorunun paylaşıldığı duyuruldu.

Ocak ayının örnek soruları için Türkçe, Fen Bilimleri, Matematik için 10, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce alanlar içinse 5'er soru olacak şekilde toplamda 45 soru bulunuyor.

Örnek sorular, 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav'a dair öğrencilere destek sağlamak için her ay yayımlanması sürdürülecek.

Yorumlar (0)