LGS hakkında merak edilenler: Bakanlık 40 soruda açıkladı

Millî Eğitim Bakanlığı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi çerçevesindeki merkezî sınava dair merak edilenlere netlik kazandırdı.

EĞİTİM 17.03.2023, 16:15
LGS hakkında merak edilenler: Bakanlık 40 soruda açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama yapılmış ve Liselere Geçiş Sistemi noktasındaki merkezî sınavın 4 Haziran 2023 günü yapılacağı kesinleşmişti. Açıklamanın sonrasında LGS ile ilgili Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

Bütün ayrıntılar netleştirildi

Bakanlık, LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava dair merak edilenleri "LGS Sıkça Sorulan Sorular" isimli doküman üzerinden paylaştı. Sınava girecek olan adayların bütün soruları 40 madde üzerinden ayrıntılı şekilde cevaplandı.

Yanıtlar içerisinde 6 Şubat günü merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi dolayısıyla etkilenen bölgeler ve öğrenciler hakkında da merak edilenler de yer aldı. Dokümanda, felaket sebebiyle olağanüstü hâl ilan edilen kentlerde kayıtlı öğrencilerin başvurularını ne şekilde sağlayabilecekleri ayrıntılı olarak anlatıldı.

Soru ve ders dağılımlarından hastanede eğitim hizmeti gören öğrencilere kadar en küçük ayrıntının bile paylaşıldığı "LGS Sıkça Sorulan Sorular"da şu sorulara cevap verildi:

Sınav ne zaman yapılacaktır?

LGS, 4 Haziran 2023 Pazar tarihinde, birinci oturum 09.30’da ikinci oturum ise 11.30’da düzenlenecektir.

Sınav başvurusu nereden yapılacaktır, başvuru ücretli midir?

Merkezî Sınav başvuruları, yurt dışında yaşayan ve e-Okul sistemine kaydının olmadığı belirlenen öğrenciler ile deprem sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen kentlerde kayıtlı olan öğrenciler dışında, diğer bütün 8’inci sınıf adayları için Bakanlık tarafından gerçekleştirilecektir. Başvurular ücretsizdir.

Sınav yerimi nasıl öğreneceğim?

Sınav giriş yerini, sıra numarasını, salonunu ve bulunuyorsa sınav önlem hizmeti bilgilerini 26 Mayıs 2023 gününe kadar e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden öğrenebilirsiniz.

40 sorunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)