LGS'de ikinci nakiller tamamlandı

LGS çerçevesinde ikinci nakillerde öğrencilerin yüzde 98'inin tercih ettikleri okullara yerleştirilmeleri sağlandı.

EĞİTİM 24.08.2020, 10:52 24.08.2020, 15:53
LGS'de ikinci nakiller tamamlandı

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) çerçevesinde yerleştirme sürecinin merkezi yapılan kısmının başarılı biçimde nihayete erdiğini belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda öğrencilerin yüzde 98'inin tercih ettikleri okullara yerleştirildiğini kaydetti.

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde liselere yerleştirmelerde hem öğrenci sayısı artışının hem de koronavirüs salgını sürecinin iki önemli dezavantaj olarak ortaya çıktığını bildiren Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, özellikle 8. sınıf öğrenci sayısında yaklaşık 500 binlik artışının sisteme aşıkı yük getirdiğini ancak bu yükün, yerel olarak tüm kentlerdeki kayıt bölgelerinde her lise türünde (Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi) yeterli kontenjan oluşturulmasıyla çözüldüğünü söyledi.

2019 senesinde de olduğu gibi yerleştirme sürecinin merkezi yapılan bölümünün başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda öğrencilerin yüzde 98'inin tercih ettikleri okullara yerleştirildiği bilgisini paylaştı.

Herkesin yerleştirilmesi sağlanacak

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, ikinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından başvuruların 24 Ağustos Pazartesi (bugün) gününden itibaren 26 Ağustos'a kadar alınacağını ve 28 Ağustos Çarşamba günü yerleştirme sürecinin nihayete ereceğini bildirdi.

Mesleki eğitimde yüzde 63 artış!

Öğrencilerin, mesleki eğitime yönelimlerinin her geçen sene daha da yükseldiğini vurgulayan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, son iki senede mesleki eğitimde yapılan iyileştirmelerin öğrenciler ve velilerin de dikkatini çektiğini belirterek, 2020 senesinde hem mesleki eğitim öğrenci sayısında hem de mesleki eğitim başarı dilimlerinde ciddi iyileşmelerin olduğunun altını çizdi.

2020 senesinde yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısının 446 bin 632'ye çıktığını kaydeden Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, böylece 2020 senesinde mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısında 2019 senesine oranla yüzde 50'lik bir artış kaydedildiğini ifade etti.

2018 senesine göre ise mesleki eğitimde öğrenci sayısı artışının yüzde 63. olduğunu söyleyen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, sadece öğrenci sayısında ciddi artış olmadığını, aynı anda sınavla öğrenci alan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin taban ve tavan puanlarında da önemli yükselişler gerçekleştiğini belirterek, sonuç olarak Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı hamlelerin meyvesini verdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)