KYK yurt başvuru sonuçları duyuruldu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yeni dönem yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

EĞİTİM 29.08.2019, 11:40 29.08.2019, 11:45
KYK yurt başvuru sonuçları duyuruldu

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün yurt başvuru süreci 26 Ağustos Pazartesi günü tamamlandı.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendirdi.

Değerlendirmenin ardından başvuru sonuçları açıklandı. 

KYK yurt başvuru sonuçları için tıklayın

Yurt hakkı kazananların dışında kalan öğrenciler, puanlarına göre yedek listesine alınacak. Bu öğrencilerin, kayıt yaptırmayanların yerlerine ve boşalan yerlere yerleştirilme süreçleri yıl boyunca sürecek.

Yatak kapasitesi artırıldı

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 2002'de 182 bin 258 olan yatak kapasitesi, bugün itibarıyla toplam 671 bin 508'e çıktı. Yıl içinde 27 bin 570 yatak kapasitesi daha ilave edilecek, öğretim dönemi sonuna kadar da 8 bin 200 yatak kapasitesi daha eklenecek. Standartlara uymayan veya üniversitelerin kapatılan bölümleri nedeniyle yeterli talep olmayan yurt ve bloklar kapatılacak. 

Öğrenciler, yurtlarına ilk geldiklerinde ücretsiz internet şifrelerini alacak ve bir uyum programına katılacak. Bu programla hem bulunduğu şehri sosyal, kültürel ve tarihsel açıdan tanıyacak hem de barınacağı yurdun kuralları ve sahip olduğu haklar konusunda bilgi sahibi olacak.

Her öğrenci bir fidan dikecek

Her yeni öğrenci, Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile belirlenen alanlarda bir fidan dikecek. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm spor tesislerinden yararlanarak, bütün branşlarda spor yapabilecek.

Öğrencilere sağlıklı, uygun fiyatlı ve kaliteli beslenebilmeleri amacıyla yurtlarlarda sabah ve akşam açık büfe yemek servisi sağlanıyor. İl ve yurt müdürlüğü tarafından kurulan komisyonlar, diyetisyenler ve gıda mühendisleri gözetiminde, yurtlardaki beslenme hizmetini denetliyor.

Yurt ücretleri

Yurtların ücretleri, standartlarına göre 200 lira ile 340 lira arasında değişiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan yurtların ücreti ise 400 lira. Öğrencilere her ay toplamda 420 lira beslenme katkısı veriliyor. Temmuz ve ağustos ayları için yurt ücreti alınmıyor. 

Kredi ve burs imkanı

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla kredi ve burs imkanı da tanınıyor. 416 bin 775 öğrenciye burs, 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek sağlanıyor. 2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek sağlandı.

Kredi ve burs başvuruları da ekim ayında gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)