KYK Burs ve Kredi başvurusu son günü ne zaman? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi ve burs başvuruları başladı. Öğrencilerin bir kısmı başvurularını tamamlarken, bir kısmı da son güne kadar KYK burs başvurularına devam edecek. Peki KYK Burs ve Kredi başvurusu son günü ne zaman? 

EĞİTİM 18.10.2019, 15:34
KYK Burs ve Kredi başvurusu son günü ne zaman? 

Öğrenciler, KYK burs başvuru yapmak için sabırsızlanıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) açıklaması ile burs ve kredi başvuruları başladı. Başvurular, 24 Ekim günü son bulacak. 

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

2019-2020 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (ÖSYS) girerek ilk kez bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin burs/kredi başvuruları, 16 – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılıyor. 

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURU EKRANI

KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılıyor?

Öğrencilerin ilk olarak yukarıda bulunan linki tıklamaları şart. Daha sonra TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. Öğrencilerin karşılarına çıkan sayfada bulunan formu doldurarak kaydetmeleri gerekiyor.

KYK burs ve kredi başvuruları için son gün 24 Ekim

16 Ekim – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru bir şekilde tamamlamaları gerekli.
 

Yorumlar (0)