KYK Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

Bu burslara başvurabilmek için KYK resmi sitesine giriş yapılması gerekir. E devlet üzerinden ve doğrudan kayıt şeklinde giriş yapılan bu site ile öğrenciler belirtilen süreler içinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

EĞİTİM 30.06.2020, 02:02
KYK Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

Üniversitelere giriş için yapılan sınavların başlaması ile birlikte merak edilen bir konuların başında burs başvurularının nasıl yapılacağı geliyor. Pek çok öğrencinin başvuruda bulunduğu ve eğitim hayatının sürdürülmesi için son derece önemli olan burslar, başvuru şekilleri ile birbirinden ayrılıyor.

En çok başvurulan ve başvurması son derece kolay olan en önemli burs KYK burslarıdır. KYK bursları sayesinde öğrenciler eğitim hayatları boyunca belirli tutarlarda burs amaya hak kazanırlar. Bu burslara başvurabilmek için KYK resmi sitesine giriş yapılması gerekir. E devlet üzerinden ve doğrudan kayıt şeklinde giriş yapılan bu site ile öğrenciler belirtilen süreler içinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

KYK Bursları Ne Kadar?

Her yıl belirli oranlarda artan KYK bursları 2020 yılı için 500 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Her yıl Ocak ayında yenisi açıklanan artırım oranları ile artan bursların bir sonraki eğitim öğretim yılı için 550 Türk Lirası olacağı tahmin ediliyor. Derslerinde başarı gösteren tüm öğrencilerin üniversite bitene kadar alabileceği burslar, derslerde başarısız olunması halinde kesilebiliyor. Aynı zamanda bu bursların geri ödemesiz olanağından çıkarak geri ödemeli olarak değerlendirilmesi de mümkün oluyor.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman?

KYK burs başvurularının ne zaman olacağına dair şu anda kesin bir bilgi yok başvuru tarihlerinin başlamasından 15 gün önce tarihleri duyurulan burslar için öğrencilerin sürekli takipte kalması ve açıklanır açıklanmaz başvurması gerekiyor. Belirlenen tarihler içinde başvurmayan kişiler için ek bir başvurma süresi verilse de uygun değerlendirme için belirlenen ilk tarihlerde başvuruda bulunmak son derce önemlidir.

Konu hakkında bilgilerin her gün takip edilmesi gerekiyor. Yapılan açıklamaların ardında hemen KYK sitesine girilerek ilgili bölümlerin doldurulması ve başvurunun tamamlanması gerekiyor. Giriş için tıklayınız https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu

Yorumlar (0)