KYK burs başvuru süreci uzayacak mı?

15 Kasım 2022 Salı günü başlayan KYK kurs başvurularına ön lisans ve lisans öğrencileri başvurabiliyor. Sürece ilişkin son dönemde araştırmalar artarken, adaylar son durum hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, başvuru işlemini henüz tamamlayamayan adaylar için KYK burs başvuru tarihleri uzatılacak mı? İşte son bilgiler…

EĞİTİM 17.11.2022, 11:15 18.11.2022, 09:07
KYK burs başvuru süreci uzayacak mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs başvurularının 15 Kasım 2022 tarihi itibarıyla başladığını açıkladı. Bu kapsamda geri ödemesiz burstan faydalanmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden müracaatlarını iletmeye başladı. Öte yandan açıköğretim üniversitelerinde eğitim görenlerin bu imkândan yararlanamayacağı duyuruldu. Adayların başvuru sürecinde sunduğu bilgiler, devlet bilgilerindeki mevcut bilgilerle karşılaştırılıyor, ardından da burs alacak olan isimler belirleniyor. Burs hakkı kazanamayan öğrencilere ise geri ödemeli kredi imkânı sağlanıyor. Burs hakkı kazanan ancak taahhütname onayı yapmayan öğrencilerin ise bu hakkı yanıyor. Peki, KYK burs başvuru tarihleri uzatılacak mı? Taahhüt onayı ne zaman yapılır? İşte cevaplar…

KYK burs başvuru tarihleri uzatılacak mı?

Konuya ilişkin bir takvim yayımlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs başvurularının 15 Kasım’da başladığını ve 17 Kasım 2022 Perşembe günü saat 23.59’a kadar yapılabileceğini duyurdu. Adayların bu süreç içerisinde mutlaka başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvuru sürecinin uzatılmasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu kapsamda, 17 Kasım saat 23.59’dan sonra yapılan başvurular geçersiz sayılacak. 

KYK taahhütname onayı nedir?

Bakanlık tarafından paylaşılan açıklamaya göre, KYK taahhütname onayı yapmayan öğrenciler, burs almaya hak kazansalar bile bu imkândan faydalanamıyor. KYK taahhütname onayı, burs sonuçları açıklandıktan sonra yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilerleyen süreçte taahhütname tarihleri adaylara bildirilecek. Burs ve kredi almaya hak kazanan isimler, taahhütnamelerini e-Devlet şifreleri ile birlikte türkiye.gov.tr adresinden yapabilirler. 18 yaşından küçük öğrenciler ise taahhütnamelerini bakanlık linkine ulaşarak anne veya babasının e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile yapabilir. 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı ve benzeri) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru süreci 17 Kasım 2022 saat 23.59 itibarıyla bitecek. Değerlendirme süreci ise 18 Kasım Cuma günü başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını henüz duyurmadı. Geçen yıl kasım ayının ilk haftası başlayan burs başvurularının sonuçları 12 Aralık’ta açıklanmıştı. Bu sene sonuçların en geç aralık ayının son haftasına kadar duyurulması bekleniyor. 

Yorumlar (0)