Kürtçe ve Zazaca bölümlerinde kontenjan doldu

Öğrenciler, YKS yerleştirme neticelerine göre, Muş Alparslan, Mardin Artuklu, Bingöl ve Tunceli Munzur üniversitelerinde 'Zaza Dili ve Edebiyatı' ile 'Kürt Dili ve Edebiyatı' bölümlerinde açılan kontenjanları tamamen doldurdu.

EĞİTİM 18.08.2022, 23:37 19.08.2022, 13:43
Kürtçe ve Zazaca bölümlerinde kontenjan doldu

Muş Alparslan, Mardin Artuklu, Bingöl ve Tunceli Munzur üniversitelerindeki, 'Zaza Dili ve Edebiyatı' ile 'Kürt Dili ve Edebiyatı' bölümlerinde kontenjanlar tamamen doldu.

Bu sene 'Kürt Dili ve Edebiyatı' bölümü için Muş Alparslan Üniversitesi'nde 30, MAÜ'de (Mardin Artuklu Üniversitesi) 25, Bingöl Üniversitesi'nde 30, 'Zaza Dili ve Edebiyatı' bölümü için ise Munzur Üniversitesinde 25, Bingöl Üniversitesinde 30 kontenjan ayırıldı.

2022 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yerleştirme neticelerine göre, dört üniversitede Zazaca ve Kürtçe bölümler için ayrılan kontenjanlar tümüyle doldu.

Kontenjanın artırılması amaçlanıyor

Öte yandan, her bölümün okul birincilerine ayrılan kontenjan ile birer öğrenci daha bahse konu bölümlere kabul edilerek toplam 145 öğrenci Kürtçe ve Zazaca okumaya hak kazandı.

Üniversiteler, bahse konu bölümlere ilginin artarak sürmesi sebebiyle önümüzdeki sene açılacak olan kontenjanı artırmak amacıyla YÖK'e (Yükseköğretim Kurulu) başvuruda bulunmayı planlıyor.

Yorumlar (0)