KPSS soru ve cevapları yayımlandı

ÖSYM, 2020-KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumlarına ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını 10 gün süreliğine yayımladı.

EĞİTİM 14.09.2020, 16:19 15.09.2020, 12:26
KPSS soru ve cevapları yayımlandı

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı, 2020-KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) Lisans Alan Bilgisi Oturumlarına ait temel soru kitapçıklarının tamamını ve bu kitapçıklara ait tüm cevap anahtarlarını internet sitesinden 10 gün süre sınırlaması ile yayımladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yapılan bilgilendirme açıklamasında, dileyen adayların, 12-13 Eylül tarihmerinde gerçekleştirilen 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi Testlerine ait tüm temel soru kitapçıklarına ve bunların cevap anahtarlarına, ÖSYM'nin resmî web sayfası olan "https://ais.osym.gov.tr/" adresinden T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak 10 gün süreyle erişebilecekleri belirtildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açıklamasında, soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" kapsamında korunan eser niteliğinde olduğu ve telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğu belirtilerek, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soru kitapçığı ve cevap anahtarının hiçbir surette yayınlanamayacağı, çoğaltılamayacağı ve dağıtılamayacağı kaydedildi.

KPSS Lisans Alan Bilgisi Testleri, şu bölümlerden oluşuyor:

-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
-Hukuk
-İktisat
-İşletme
-Kamu Yönetimi
-Maliye
-Muhasebe ve İstatistik
-Uluslararası İlişkiler

Yorumlar (0)