KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

İptal edilen 2022 KPSS lisans oturumları bugün tekrar başladı. Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavı’ndan çıkan adaylar, bir yandan da sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, KPSS sonuçları hangi tarihte açıklanacak? KPSS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar…

EĞİTİM 18.09.2022, 13:32 19.09.2022, 16:57
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından her sene düzenlenen KPSS’ye katılan lisans mezunu adaylar, Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavı sonrası araştırmalara başladı. İnternet ortamında sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmeye çalışan birçok aday, arama motorlarına, “KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?” şeklinde sorular yazarak bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? 

KPSS sonuçları hangi gün açıklanacak?

ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre, bugün başlayan KPSS maratonu, 9 Ekim 2022 tarihinde yapılacak son oturumla birlikte tamamlanacak. Sınavların tamamlanmasının ardından KPSS sonuçları, 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.  

KPSS sonuçları nasıl öğrenilir?

Lisans mezunu adaylar, KPSS sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak öğrenebilecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, sınavlardaki doğru ve yanlış sayılarını da görme imkânı bulacak. 

KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM’nin KPSS sorularını ve cevaplarını bugün ya da yarın açıklaması bekleniyor. İnternet sitesi üzerinden sorulara ve cevaplara erişebilecek olan adaylar, böylelikle doğrularını ve yanlışlarını da erkenden tespit etmiş olacak. 

Yorumlar (0)