KPSS oturumu başladı

ÖSYM tarafından düzenlenen ve 130 dakikada 120 soru yöneltilen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumu yapılıyor.

EĞİTİM 06.09.2020, 10:48 06.09.2020, 16:41
KPSS oturumu başladı

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) maratonu, sınavın ilk aşaması olan "Genel Kültür-Genel Yetenek" ve "Eğitim Bilimleri" oturumuyla başladı.

130 dakika sürecek olan ve toplam 120 sorunun yer aldığı sınav saat 10.15'te başlatıldı.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından 81 il merkezi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lefkoşa dâhil olmak üzere 95 sınav merkezinde yapılan sınavın ilk oturumu ise "Genel Kültür-Genel Yetenek" oturumu.

Bu oturumda adaylara, yöneltilen 120 soru için 130 dakika süre veriliyor.

Koronavirüs tedbirleri

Pandemi gölgesinde yapılan sınavda doğal olarak koronavirüs tedbirleri öne çıkıyor.

Sınav öncesi adayların sağlığı için binaların detaylı temizliğinin yapıldığını ve dezenfekte edildiğini bildiren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yeni tip koronavirüs tedbirleri çerçevesinde adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından dezenfektan ve maske dağıtıldığını, dileyen adayların ise yanlarında getirdiği dezenfektanlarla sınava girdiğini belirtti.

Sınava giren adayların ellerine girişte dezenfektan sıkıldı, ateşlerinin ölçümü yapıldı.

Sınav görevlilerine ise sadece maske ve dezenfektan değil, lateks eldiven de verildi.

Dileyen adaylar ve sınav görevlileri, üzerlerinde getirdikleri kendi maske ya da siperliklerle sınava katıldı.

Sınav görevlilerinin ise Covid-19 durumları, Sağlık Bakanlığının HES uygulamasında yer alan HES kodları aracılığıyla izlendi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda ÖSYM, enfekte olan adayları HES kodlarından belirleyerek, enfekte derecelerine göre gruplara böldü ve sınav merkezlerinde önceden hazırlanan farklı salonlarda sınava aldı.

Enfekte adaylara söz konusu durum, sınavdan önce SMS yoluyla iletildi.

Okul bahçelerinde bekleme sırasında oluşabilecek yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi koruyabilmek için, sınav görevlileri ve adaylar dışında kimse okul bina önlerine ve bahçelerine sokulmadı.

Öğrencilerin, görevlilerin ve kendi sağlıkları için okul bahçesine alınmayan aday yakınları ise okul bahçesi dışında farklı noktalarda zaman geçirdiler. Kimi aday yakınlarının dua ederek çocuklarına manevi destek verdiği görüldü.

Yorumlar (0)