KPSS Lisans başvuruları başladı

2022-KPSS Lisans'ın (Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans) genel kültür-genel yetenek, öğretmenlik alan bilgisi, alan bilgisi ve eğitim bilimleri oturumu başvuruları, 24 Mayıs ila 6 Haziran tarihleri arasında alınacak. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'nin başvuruları ise 7 ila 17 Ekim tarihleri arasında olacak.

EĞİTİM 24.05.2022, 18:41 25.05.2022, 14:51
KPSS Lisans başvuruları başladı

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, 2022-KPSS Lisans, eğitim bilimleri oturumu ile genel kültür-genel yetenek oturumu 31 Temmuz tarihinde, alan bilgisi oturumları ise 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) öğretmen atamalarına iştirak edecek olan öğretmen adayları için alanlarıyla ilişkili olarak alan bilgisi oturumu 14 Ağustos tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerinde görev yapmak isteyenlerin katılacakları ilgili alan bilgisi testi, 27 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. 

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'nin başvuruları ise 7 ila 17 Ekim tarihleri arasında olacak.

İlk oturuma tüm adayların katılması mecburi olacak

Adayların tamamının, 31 Temmuz tarihindeki sabah oturumuna katılması mecburi olacak. Adaylar, sınavın geri kalan oturumlarından hangilerine katılacaklarına ise kendileri karar verecek.

Sınava katılmak isteyenler başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veyahut ÖSYM Aday İşlemleri uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.

Yorumlar (0)