Koronavirüsten şimdiye dek kaç sınıf kapatıldı? Bakan Özer açıkladı

Koronavirüs sebebiyle 22 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 850 bin sınıf arasından yalnızca 66 tanesinin kapalı olacağını ifade eden Bakan Mahmut Özer, diğer tüm sınıflarda yüz yüze eğitimin süreceğini ifade etti.

EĞİTİM 21.11.2021, 12:45 21.11.2021, 12:49
Koronavirüsten şimdiye dek kaç sınıf kapatıldı? Bakan Özer açıkladı

Okullara verilen bir haftalık ara sonrasında pazartesi günü tekrar yüz yüze eğitim başlıyor.

Bakan Mahmut Özer, “22 Kasım 2021 itibarıyla 850 bin sınıf içinden yalnızca 66 tanesi kapalı olacak. Kalan tüm sınıflar ise yüz yüze eğitimi sürdürecek.” şeklinde konuştu.

Yüz yüze eğitimin ara tatil döneminin ardından kaldığı yerden devam edeceğini kaydeden Özer, “6 Eylül 2021 tarihinde bütün sınıf seviyelerinde haftada beş gün boyunca yüz yüze eğitime başlandı ve 2,5 aylık sürecin sonrasında takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girildi. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ara tatil haftasında dinlenme olanağı buldu. Bu bir haftalık zaman diliminde öğretmenlerimiz mesleki gelişim eğitimlerine dijital ortamdan uzaktan devam edebildiler. Yani öğretmenlerimiz de bir hafta boyunca okullarına gidemedi. Kaldığımız yerden şimdi aynı kararlılıkla bütün sağlık önlemlerimize uyup devam edeceğiz. Bu vesileyle öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim dönemi diliyorum.” dedi.

Sınıflardan sadece 66 tanesi kapalı kalacak

Bir haftalık ara tatil sebebiyle kapalı kalan sınıfların da sürelerini tamamladıklarını kaydeden Özer, “22 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 850 bin sınıf içerisinden yalnızca 66 tanesi kapalı durumda olacak. Kalan tüm sınıflar ise yüz yüze eğitimi sürdürecek.” şeklinde konuştu.

"Aşılı ve antikorlu öğretmen oranı yüzde 93"

Özer öğretmenlerin aşı oranlarında da sürekli olarak bir artış olduğunun altını çizerek, en az iki doz aşısını olan öğretmen oranının yüzde 88’e çıktığını kaydetti ve “6 Ağustos tarihinde en az iki doz aşısını olan öğretmen oranı yüzde 60’dı. Bugünden itibaren bu oranın yüzde 88 düzeyine çıkması oldukça önemli. Öte yandan aşı olmadan hastalığı geçirip antikor oluşturmuş öğretmen oranımızsa yüzde 5’ler düzeyinde. Yani en az iki doz aşısını olan ve aşı olmadan antikoru bulunan öğretmen oranımız yüzde 93’ler bandında.

Eğitim sistemimizdeki öğretmen sayımızın büyüklüğünü dikkate aldığımızda bu oran yaklaşık olarak 1 milyon 116 bin öğretmenimize karşılık geliyor. Okullarımızı şu anda yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok fazla olması.” dedi.

Yorumlar (0)