Koronavirüs teşhisi konulanlar sınava böyle geldi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan 8'inci sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) ambulansa götürüldü. 

EĞİTİM 20.06.2020, 16:00 20.06.2020, 18:23
Koronavirüs teşhisi konulanlar sınava böyle geldi!

Türkiye genelinde Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) yaklaşık 1 milyon öğrenci girdi.

Sınav için geniş çapta yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri alındı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan öğrenciler mağdur edilmedi. Bu öğrenciler,  Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) ambulansa götürüldü. 

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan 3 öğrenci, ambulanslar ile alınarak sınava girecekleri okullara kolaylıkla ulaştırıldılar. 

09.30'da başlayan ilk oturumun sona ermesinin ardından okul bahçesinde bekleyen adaylar, 11.30'da başlayan ikinci oturumun da sona ermesiyle birlikte ambulanslara binerek okuldan uzaklaştılar. 

Manisa'da Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) 26 bin 354 öğrenci girdi. Söz konusu sınav, yoğun önlemler altına gerçekleştirildi. 

Okullara sınavdan bir gün önce dezenfektasyon işlemi uygulandı. Öğrenciler ile personel, sınavdan önce maskelerini takarak salonlara giriş yaptılar. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir öğrenci, okulda yalnız başına sınava girdi. Öğrenci okula varmadan önce güvenlik görevlileri ile sınav personelinin koruyucu kıyafetlerini giydikleri fark edildi.

Söz konusu öğrenci, personel gözetiminde sınava yalnız girdi.

Yorumlar (0)