Koronavirüs tedbirleriyle ALES sınavı yapıldı

ÖSYM tarafından düzenlenen 2021/ALES-1 sınavı için adaylar alınan koronavirüs tedbirleriyle belge kontrolünün ardından, maske ve dezenfektan dağıtımıyla salonlara alındı.

EĞİTİM 02.05.2021, 12:00 03.05.2021, 10:54
Koronavirüs tedbirleriyle ALES sınavı yapıldı

Yurdun dört bir yanında sınav salonlarına girişte koronavirüs tedbirlerine azami düzeyde gayret gösterilerek adayların sınavlara risk olmadan girebilmesi için güvenlik güçleri sınav öncesi ve sınav esnasında hazır bulundu.

Saat 10.15’te başlayan sınavda adaylara sözel ve sayısal alanda toplamda 100 soru soruldu ve 150 dakikalık süre verildi. Sınav 12.45’te sona erecek.

İstanbul

İstanbul’da sınava girecekler adaylar koronavirüs tedbirleri dahilinde maske ve mesafe kurallarına uyarak belgelerinin kontrol edilmesi sonrası salonlarına gitti.

Ankara

Başkent Ankara’da ÖSYM tarafından düzenlenen 2021-ALES 1 sınavı başladı. Adaylar yapılan kontrollerin ardından koronavirüs tedbirleriyle sınav salonlarına alındı.

İzmir

İzmir’de ALES adayları İzmir Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınav öncesi belge kontrolü ve dezenfektan ile maske dağıtımı sonrası salonlarda sınava girdi.

Kırşehir

Kırşehir’de de ALES sınavı için adaylar sınav merkezlerine gitti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde adaylar son kontrollerin yapılması sonrasında salonlara geçti. Adaylara sınav görevlileri koronavirüs tedbirleri dahilinde girişte maske ve dezenfektan dağıtımı yaptı.

Nevşehir

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’nde adaylar koronavirüs tedbirleriyle sınav salonlarına alındı.

Yozgat

ALES sınavı için Yozgat’ta da adaylar sabah saatlerinde sınavların yapılacağı okullara ulaştı. Bozok Üniversitesi’nde adaylar kimlik kontrolünün yapılması sonrasında sınav salonlarına ulaştı.

Kayseri

2020/ALES-1 sınavı için Kayseri’de sınava girecekler Kayseri Erciyes Üniversitesi Yerleşkesi’ne gelerek, belge kontrolü sonrası koronavirüs tedbirleriyle sınava girdi.

Gaziantep

Gaziantep’te de ÖSYM tarafından düzenlenen ALES sınavı için adaylar sınav merkezlerine ulaştı.

Kırklareli

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü’nde sınava başvuru yapan adaylar belgeleriyle, yapılan kontroller sonrası tek tek salonlara alındı.

Yorumlar (0)