Kız kardeşleri sınava uçurdular!

YKS’ye yetişmek için çıktıkları yolda araçları arızalan iki kız kardeşin imdadına motosikletli trafik polisleri yetişti.

EĞİTİM 27.06.2020, 12:25 27.06.2020, 18:16
Kız kardeşleri sınava uçurdular!

YKS’nin 10.15’te başlayacak ilk oturumu olan TYT’ye gitmek için evden çıkan ancak yolda araçları arızalanan iki kız kardeşi Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na motosikletli polis ekipleri yetiştirdi.

YKS sınava geç kalan kız kardeşler Hacer Demiroğlu Merve Demiroğlu Semanur Demiroğlu

Baba Abidin Demiroğlu ve anne Hacer Demiroğlu, 20 yaşındaki kızları Merve Demiroğlu ve 18 yaşındaki kızları Semanur Demiroğlu'nu YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girecekleri Büyük Selçuklu Anadolu Lisesine götürmek için yola çıktıktan bir süre sonra otomobilleri Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'nda arıza yaptı.

YKS sınava geç kalan kız kardeşler Hacer Demiroğlu Merve Demiroğlu Semanur Demiroğlu

Yolda kalan Demiroğlu ailesinin yolda çaresizce beklediğini gören motosikletli bir trafik polisi, sokağa çıkma kısıtlamasının da olması nedeniyle sınav için yolda olduğunu, aracın bozulduğunu ve yanlarındaki iki kız çocuğunun sınava gitmeye çalıştığını anlayarak yanlarına geldi.

YKS sınava geç kalan kız kardeşler Hacer Demiroğlu Merve Demiroğlu Semanur Demiroğlu

Durumu anlatan Demiroğlu ailesine yardımcı olacağını söyleyen motosikletli trafik polisi, ekip arkadaşlarından birini daha çağırarak kendi kasklarını kız çocuklarına verdiler ve motosikletle sınava girecekleri okula götürdüler.

“Kendi kasklarını çıkarıp çocuklarıma taktılar”

YKS nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarını ve YKS heyecanını görüntülemek için sokaklarda olan Anadolu Ajansı muhabirlerinin denk geldiği olayda soru yöneltilen Anne Hacer Demiroğlu, çocuklarını sınava götürürken araçlarının yolda arızalandığını, çaresizce beklerken kavşakta bulunan motosikletli trafik polisinin yanlarına geldiğini ve kendilerinin de durumu anlattıklarını söyledi.

Motosikletli trafik polisinin telsizle bir başka motosikletli trafik polisini çağırdığını belirten anne Hacer Demiroğlu, “Tamirci aradık bulamadık. Ne yapacağımızı şaşırmıştık. O sırada motosikletli trafik polisi geldi. Durumu anlattık. ‘Biz yardımcı oluruz’ dedi. Bir başka ekip arkadaşını telsizle çağırdı.” dedi.

Motosikletli trafik polislerinin kendi kasklarını çıkararak çocuklarına verince çok duygulandığını söyleyen anne Hacer Demircioğlu, daha sonra polislerin kasklarını çocuklarının başına taktıklarını ve sınava gidecekleri okula götürdüklerini belirterek, “Allah devletimizden razı olsun. Allah polisimizden razı olsun. Hepsine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Anne Hacer Demiroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Çocuklarımızı sınava girecekleri okula götüren polis memurlarımız tekrar yanımıza geldi. Çocuklarımızı sınava yetiştirdiklerini söyledi. Sonra da bozulan otomobilimizle ilgili bize yardımcı oldular.”

Anne Hacer Demiroğlu'nun, polis ekiplerinin çocuklarını okula götürmek için yaptığı hazırlığın fotoğrafını şahsi sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşım kısa sürede büyük beğeni topladı.

Süleyman Soylu'dan teşekkür

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından paylaşım yaparak, YKS'ye geç kalan öğrencilerin sınava girecekleri okullara yetiştiren polislere teşekkür etti.

"Türk polisi güvendir, sığınılacak limandır..." ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, paylaşımına, yurdun dört bir tarafında öğrenciler için seferber olan polislerin, YKS'nin birinci oturumu olan TYT'ye yetiştirmek için sarf ettiği çabaları gösteren bir videoyu da ekledi.

Yorumlar (0)