Kırtasiye yardımı ne zaman yatar? Kırtasiye yardımı ne kadar?

Birçok kişinin merak ettiği kırtasiye yardımı ile ilgili aramalar devam ediyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim zamanının başlamasıyla beraber kırtasiye yardımı koşulları da araştırılıyor. Peki, kırtasiye yardımı ne zaman yatar? Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvuru koşulları nelerdir? İşte kırtasiye yardımı ile ilgili ayrıntılar…

EĞİTİM 25.09.2022, 12:25 26.09.2022, 10:16
Kırtasiye yardımı ne zaman yatar? Kırtasiye yardımı ne kadar?

Eğitim ve öğretim döneminde yapılacak harcamalar bazı kişileri zorlayabiliyor. Bunun için oluşturulan kırtasiye yardımı başvuruları için birçok kişi araştırmalara devam ediyor. Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvuru koşulları nelerdir? vatandaşlar bu soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar…

Kırtasiye yardımı nedir?

Eğitim ve öğretim destek ödemeleri senede bir kez olacak şekilde, başvuru koşulu olmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihlerinde MEB ve YÖK sistemleri üzerimden öğrenim seviyesi ve durumu belirlenen hak sahiplerine toplu olarak ödenir.

Bununla beraber, MEB ve YÖK sisteminden öğrenim durumu belirlenemeyen kişiler ile ilgili eğitim-öğretim senesi içerisinde istemde bulunmaları durumunda eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim senesi için ödenecektir. Kişiler bu isteklerini e-Devlet sisteminden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” kısmına giderek oluşturabilir.

Kırtasiye yardım başvurusu nereden yapılır?

Birçok başvurunun alındığı sistem olan e-Devlet üzerinden kırtasiye yardımı başvuruları da yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi olan aileler T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sistemine girerek başvuruda bulunabilir.

Kırtasiye yardımı ne kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısı altında oluşturulan kırtasiye yardım ödemesi, ihtiyaç sahibi olan kişilere karşılıksız şekilde bin 300 lira olarak veriliyor.

Kırtasiye yardımı koşulları nelerdir?

Kırtasiye yardımı için gerekli olan belirli koşullar bulunmaktadır. Eğitim ve öğretim desteği alacak kişiler:

  • Öğrenimin devam etmesi,
  • Harp ve vazife malullüğü aylığı alanların,
  • 3713 sayılı Kanun (terör kapsamında olanlar) ve 2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) çerçevesinde meydana gelen olaylar sebebiyle aylık verilen erbaş ve erlerin,
  • 2330 sayılı Kanun gereğince aylık verilen siviller ve güvenlik korucusu,
  • Harp veya vazife malûlü olduğuna onay verilenlerden aylık verilmeksizin görev ya da sınıf değiştirerek görevini sürdürenler ile vazife malullüğü aylıkları vazifeye girmeleri sebebiyle kesilenlerin (tütün-iştirakçi),
  • Terör eylemlerinin bertaraf edilmesi, etkilerinin azaltılması ve ortaya çıkarılmasında faydalı ve yardımcı olanlardan bu çalışmalardan ötürü yaşamını yitirenlerin, engelleri veya yaralı duruma gelen gaziler/sivil şehitlerin çocuklarına ve kendilerine ödenmektedir.
Yorumlar (0)