Kasapoğlu: Başvuran her öğrencimizi yurtlara yerleştirdik

Ankara’da özel bir tanıtım etkinliğine katılarak açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 850 bin kapasiteli yurtlara başvuran tüm öğrencilerin yerleştirildiğini açıkladı. 

EĞİTİM 30.11.2022, 17:28 01.12.2022, 13:09
Kasapoğlu: Başvuran her öğrencimizi yurtlara yerleştirdik

Bakan Kasapoğlu, Ankara'da üniversiteye hazırlanan gençler için organize edilen eğitim modülünün Kültür Evi'ndeki tanıtım programına katıldı. Birçok öğrencinin de yer aldığı organizasyonda konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, “Öğrencilerimize sağlanan eğitim, sportif ve sosyal imkanlar, 20 sene öncesine kıyasla bambaşka bir konumda. Eskiden 70 üniversite varken şimdi 208 üniversite ile Türkiye her bir gencinin üniversiteye erişimini önemseyen, bunun için üreten bir ülke haline geldi. Türkiye'de eskiden 180 bin kişi için yurt varken, başvuran 100 kişiden 10'u, 15'i ancak yurtlara yerleşiyorken; şimdi 850 bin yurt kapasitesi var” ifadelerini kullandı. 

“Biz gençler için çalışıyoruz”

“Bu yıl Ankara'da başvuran her öğrencimizi yurtlara yerleştirdik” diyerek sözlerine devam eden Bakan Kasapoğlu, “Biz gençler için çalışıyoruz. Bu verdiğim rakamlar, istatistikler bunların somut bir şekilde icraata döküldüğünün göstergesi” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)